Kotimaisten naisartistien eturintamaan kovaa nousua tekevä Manna saapuu hienon uutuusalbumin tiimoilta Vaasaan. Queens Of The Stone Age -yhteyksistään tutun Alain Johannesin tuottama Shackles on kerännyt ansaittuja kehuja aina ulkomaisia musajulkaisuja myöten ja saattaa hyvinkin olla se levy, jolla Manna lyö itsensä läpi paitsi kotimaassa, myös ulkomailla. ** UPDATE 8.12.2011: Illan avausesiintyjä Burning Hearts on valitettavasti joutunut perumaan esiintymisensä. Volume pahoittelee yhtyeen puolesta. **

Manna

Mariam ”Manna” Jäntti on yksi viime vuosien mielenkiintoisimmista kotimaisista artisteista, joka on ehtinyt urallaan jo kolmanteen pitkäsoittoonsa. Esikoisalbumi Sister (2007) oli herkkä poplevy, jossa Manna tyytyi vielä tulkitsemaan muiden kirjoittamia kappaleita. Pari vuotta myöhemmin ilmestynyt Songs of Hope and Desire kumarsi rockvaikutteineen vahvasti PJ Harveyn suuntaan ja levyn kappalemateriaali onkin jo pääosin Mannan omaa käsialaa.

Uutukaisellaan laulajatar kulkee uusia polkuja, jossa esikoisen maanläheinen pop ja kakkosalbumin rosoinen rock ovat saaneet väistyä ison ja kaiutetun äänimaiseman edestä. Los Angelesissa äänitetty Shackles soundaa massiiviselta ja albumin sävellysvastuu on jälleen kerran Mannan harteilla. Kun tuottajan pallilta löytyy muun muassa Queens Of The Stone Age– ja Arctic Monkeys -yhteyksistään tuttu Alain Johannes ja levyllä vierailee kaikkien raspikurkkujen isä Mark Lanegan, mielenkiinto on taattu aina ulkomaita myöten.

Hienon vastaanoton saanut albumi esitteleekin itsevarman ja karismaattisen artistin uransa käännekohdassa. Ilmeisin vertauskohta lienee edelleen PJ Harvey, mutta monipuolisen soitinarsenaalin rikastamalla uutukaisella voi kuulla sävyjä jopa Muselta, jota artisti pääsi lämmittelemään bändin Helsingin keikalla. Shackles saattaa hyvinkin olla se levy, jolla Manna lyö itsensä läpi paitsi kotimaassa, myös ulkomailla.

Kaksi vuotta sitten Manna vieraili Vaasassa Cats On Firen lämppärinä, mutta nyt on aika laittaa isompaa vaihdetta silmään myös keikkarintamalla. Keikkakokoonpanossa vaikuttaa muun muassa Joensuu 1685:stä tuttu kitaristi Mikko Joensuu, jonka persoonallisesta kitaratyöskentelystä saadaan nauttia myös Shacklesilla.

Burning Hearts

Ennen Mannaa Royalin lavalle nousee kotimaisen indiekentän suurlupaus Burning Hearts. Turkulaistuneen elektronisviritteistä indiepoppia soittavan yhtyeen juuret yltävät Vaasaan saakka – keulahahmo Jessika Rapon lisäksi myös Cats on Fire -yhtyeestä tuttu Henry Ojala ovat vaasalaislähtöisiä. Extinctions -nimisen kakkosalbuminsa helmikuussa 2012 julkaiseva Burning Hearts nostattaa toistaiseksi intohimoja lähinnä kotimaisissa indiepiireissä, mutta yhtye on silti ehtinyt jo moneen: albumijulkaisu USAssa, keikkoja Hampurissa, Berliinissä, Tukholmassa ja New Yorkissa ja maestro Jori Hulkkosen remix singlen b-puolena. Musiikkiblogit ovat ottaneet nuoren yhtyeen jo laajamittaisesti omakseen – viimeisimpänä Suomen virallinen musiikinrakastajien ykkösmedia Nuorgam nosti Burning Heartsin suuria lupauksia esitelleen Kaikki huomisen bändit-listansa kolmannelle sijalle.

Info

Volume Live: Manna, Burning Hearts
Lauantaina 10.12.2011 klo 22:00- // Showtime 00:00
Royal Night Club, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 8 EUR (Volumen jäsenet 7 EUR) vain käteisellä/cash only