Suomimetallin eturiviin kuuluva Mokoma hyppää kauas tutulta hiekkalaatikolta marraskuussa julkaistavan akustisen kokoelmalevyn muodossa. Albumin myötä yhtye lähtee loppuvuodesta tien päälle ja myös vaasalaisilla on ainutkertainen mahdollisuus todistaa, kuinka akustinen soi metallimiesten käsissä.

Lappeenrannasta lähtöisin oleva Mokoma on eittämättä suuressa vastuussa suomenkielisen metallin noususta vuosituhannen vaihteessa. Seitsemän albumillista rivakkaa thrash- ja deathpoljentoa julkaissut yhtye poistuu mukavuusalueeltaan tulevan akustisen levyn myötä.

”Olemme soittaneet akustisia tulkintoja kappaleistamme erinäisissä kissanristiäisissä jo muutaman vuoden ajan. Ihmiset ovat keikkojen jälkeen kyselleet akustista levyä sen verran hanakasti, että rohkaistuimme lopulta tarttumaan akkareihin oikein tositarkoituksella”, kitaristi Tuomo Saikkonen kertoo levy-yhtiön tiedotteessa.

Kun yhtyeen akustinen esiintyminen sai täpötäyden Tavastian haltioihinsa huhtikuussa, päätös akustisesta kiertueesta ja albumista sai sinettinsä.

”Akustinen soittaminen on niin kaukana varsinaisesta leipälajistamme, että projekti tuntuu samaan aikaan sekä hyvin innostavalta että pelottavalta. Luotamme kuitenkin siihen, että sävellykset ja etenkin Markon tekstit pääsevät tässä muodossa tuoreella tavalla esiin”, Saikkonen jatkaa.

Marraskuussa julkaistavan albumin tuottajana toimii YUP:n nokkamiehenä tunnettu Jarkko Martikainen, joka on soolourallaan ansioitunut nimenomaan akustisen musiikin parissa. Tuleva kokopitkä sisältää akustisia sovituksia tutuista Mokoma-kappaleista, mutta myös yhden täysin uuden kappaleen.

Info

Volume Live: Mokoma
Perjantai 18.11.2011 klo 22:00- // Showtime 00:00
HulluPullo, Kauppapuistikko 15, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 12 EUR (Volumen jäsenet 10 EUR)
Ennakkoliput Anttila Top Ten (Vaasa) 31.10.2011 lähtien