Kaupungin rahojen käytöstä väittely on kuin paralympialaisissa juoksu  (tiedätte varmaan miten vertaus päättyy). Yksi haluaa musiikkitalon, toinen komeamman futisstadionin, kolmas autourheilukeskuksen ja neljäs syyllistää edellämainittuja lasten ja vanhusten unohtamisesta.

Allekirjoittanut käy satunnaisesti Vepsun ja hieman aktiivisemmin Sportin peleissä, sählytreeneissä talvisin ja futiskentillä kesäisin, kerran vuodessa teatterissa ja kerran vuosikymmenessä hammaslääkärissä, joten olen sitä mieltä, että tukia maksettakoon sekä leivälle että sirkushuveille. Yhdestä verenpainetta nostavasta asiasta on kuitenkin pitänyt kirjoittaa jo pitkän aikaa. Vaasan valtuusto lupasi tuosta vaan uuden raviradan rakennukseen kolme miljoonaa euroa. Ystäväni Vouskun mietelausetta siteeratakseni: siis mitä v**tua?!

Kolme miltsiä lajille, jonka olemassaolo perustuu täysin uhkapelaamiseen? En keksi tähän hätään ainuttakaan lajia, joka olisi harrastusmielessä kauempana tavallista kaupunkilaista kuin ravit. Hanketta mainostetaan monipuolisena hevosurheilukeskuksena, mutta face the facts: ravikansa vetelee projektin ohjaksista heppatyttöjen toimiessa pelkkinä keppihevosina (riittikö hevosvertaukset?). Totopeleissä pyörii vuositasolla sellaiset summat rahaa, että hevosmiehet voivat minun puolestani päällystää ovaalinsa omilla rahoillaan. Nyt vain äkkiä talot Hietalahden baanan päälle, ennen kuin Mansikkasaaren tauti iskee sillekin alueelle.

Paljonko muuten luulette, että projektiin tulee oikeasti menemään, jos katoksi on määritetty kolme miljoonaa? Julkisissa projekteissa tuppaa kulumaan koko summa viimeistä kampaviineriä myöten eivätkä yöunet mene, vaikka matkakeskus myöhästyisi puolella vuodella tai messutalojen pystyssäpitämiseen hupsahtaisi ylimääräinen miljoona. Veikkauksia otetaan vastaan: lähimmäksi arvanneen lupaan viedä raveihin!