Yli viisi vuotta tauolla ollut Kemopetrol päättää hiljaiselonsa uuden albumin ja syyskiertueen merkeissä. Tämä nelihenkinen elektropop-tunnelmoitsija on valmistellut tulevaa A Song & A Reason -pitkäsoittoa jo usean vuoden ajan ja on vihdoin valmis esittelemään hengentuotoksensa yleisölle. Tuoreen levyn myötä yhtye saapuu pitkään odotetulle keikalle Vaasaan.

 

Helsinkiläinen Kemopetrol löi itsensä läpi vuosituhannen vaihteessa julkaistulla Slowed Down -debyytillä. Yhtyeen poppia, jazzia ja elektroa yhdistävä soundi poikkesi tuoreella tavalla valtavirrasta ja erityisesti levyn ensisingle Child Is My Name soi radioaalloilla tiuhaan tahtiin. Yhtyeen primus motorin Kalle Koiviston oivaltavien sävellysten ja vokalisti Laura Närhen viettelevän uneliaan äänen varaan rakentunut pitkäsoitto keräsi ansaittuja kehuja myös kriitikoilta ja yhtyeestä povattiin uutta vientivalttia ulkomaille.

Hienon debyytin jälkeiset vuodet olivat Kemopetrolille hektistä aikaa. Yhtyeen vuonna 2006 julkaistu neljäs albumi Teleport päätti tiiviin julkaisu- ja keikkaputken ja myös levytyssopimus Plastinka Recordsin kanssa raukesi. Yhtye päättikin kokeilla siipiään ilman levy-yhtiötä ja uusi levy äänitettiin rauhassa ilman ylimääräisiä paineita tai aikarajoja. Ensimmäisten levyarvosteluiden perusteella tämä on osoittautumassa hyväksi ratkaisuksi. Bändin ehjimmäksi ja kunnianhimoisimmaksi tuotokseksi sanottu A Song & A Reason näkee päivänvalon syyskuussa ja levyn ensimmäinen single Changing Lanes lunastaa jo osaltaan yhtyeelle ladattuja kovia odotuksia.

Info

Volume Live: Kemopetrol, Manboy
Perjantai 11.11.2011 klo 22:00- // tarkka showtime ilmoitetaan viimeistään konsertin alusviikolla
Royal Night Club, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 12 EUR (Volumen jäsenet 10 EUR)
Ennakkoliput Anttila Top Ten (Vaasa) 17.10.2011 lähtien