Viimeiset pari iltaa ovat kuluneet nostalgiahuuruissa Music Televisionin videoarkiston parissa. Varttuneemmat lukijat muistanevatkin ajan, jolloin YO! MTV Raps, Party Zone, Alternative Nation ja muut erikoisohjelmat piti katsoa viikottain unirytmejä uhmaten. MTV ei ollut vielä teinirealityn kaatopaikka eikä sen ja Axl Smithin tukkalaitteen välille oltu vedetty yhtäläisyysmerkkejä.

Käyttäjät ovat jo vuositolkulla latailleet MTV:ltä tekemiään VHS-äänityksiä Youtubeen, mutta laatu on ollut mitä sattuu. Nyt MTV on itse hoksannut, minkä aarrearkun päällä istuu ja päräyttänyt siksi oman videopalvelunsa käyntiin. Ja aika maistuva palvelu se onkin: vanhat New Orderit ja Ace Of Baset ovat sulassa sovussa uusien Shakiroiden ja Rihannojen kanssa. Pikselit ovat vähän pieniä, mutta äänenlaatu on positiivinen yllätys.

Jos vanhojen klassikkovideoiden katselukokemusta voisi vielä jotenkin parantaa, videoihin voisi lisätä esittäjätiedot MTV:n kulta-aikojen tyyliin: eurovideoihin se sininen palkki ja harvinaisempiin jenkkiversioihin valkoiset tekstit alakulmaan. Ja missä ovat kanavatunnukset? Ne lyhyet animaatiot, joiden lopussa MTV-logo muodostui pizzasta, spraymaalista tai vaikkapa muovailuvahasta? Kanavatunnukset ja Ray Cokes takaisin, niin olen kiitollinen!

Lopuksi haluan omistaa videon Tinulle, joka ei meinannut pysyä nahoissaan kun kuuli tämän biisin autostereoista pari viikkoa sitten. Bucketheads – The Bomb.