Royalin lavalla on viime vuosina nähty toinen toistaan hienompia esityksiä, mutta harva on saanut yleisön niin totaaliseen euforiaan kuin The Valkyrians parin vuoden takaisella visiitillään. Nyt onkin korkea aika ottaa uusiksi. Illan lämmittelijänä toimiva oululainen ska-veteraani The Blaster Master ei varmasti jää seinäruusuksi. Jos etsit syksyn kovimpia tanssibileitä, tätä iltaa ei kannata missata!

The Valkyriansin tarina alkoi jo vuonna 2002, kun herrat Angster, Moonhead, Big Deal, Letku Leroy ja Gladiator löivät hynttyyt yhteen tarkoituksenaan perustaa bändi, joka soittaisi Jamaikan pieneltä saarelta lähteviä makeita ja savuisia rytmejä. Ensimmäinen julkaisu, Miracle EP, näki päivänvalon paria vuotta myöhemmin ja bändi alkoi kypsytellä ideaa ensimmäisestä kokopitkästä. Debyytti High And Mightyn (2006) julkaisun myötä niin yleisö, kuin kriitikotkin alkoivat lämmetä yhtyeen punkista, skasta ja reggaesta ammentavalle soundille ja viimeistään toinen albumi, The Beat Of Our Street (2009), varmisti yhtyeen paikan suomi-skan eturivissä.

Ahkerasti ympäri Suomea ja Eurooppaa kiertänyt ryhmä julkaisi elokuussa viimeisimmän hengentuotoksensa Punkrocksteadyn, joka on bändin kunnianosoitus menneiden vuosikymmenten pioneereille ja nuoruuden esikuville. Yhtye halusi kokeilla jotain erilaista ja kantavaksi ideaksi tiivistyi 70- ja 80-lukujen taitteen punk ja new wave -bändien, kuten The Clashin, Blondien, Buzzcocksin ja Misfitsin uudelleen versiointi ja sovittaminen omaan ska- ja reggaepoljentoon. Cover-levyksi erinomaisen vastaanoton saanut lätty on taas uusi osoitus siitä, kuinka rytmimusiikki on ottamassa askel askeleelta vahvempaa jalansijaa suomen musiikkikentällä.

The Blaster Master

Illan alkutahdit tarjoilee oululainen ska-veteraani The Blaster Master. Viisihenkinen ryhmä perustettiin jo vuonna 1996, joten mistään vasta-alkajista ei ole kyse. Neljä kokopitkää ja lukuisia singlejä julkaissut yhtye on esiintynyt lähes jokaisella isommalla festarilla Suomessa ja levittänyt skan ilosanomaa myös ympäri Eurooppaa. Vaikka mittariin on kilometrejä kertynytkin, meno ei ole osoittanut hiipumisen merkkejä ja viime vuosien ska-innostus on antanut yhtyeelle varmasti uutta puhtia. Kannattaa siis saapua ajoissa, sillä harvoin tarjolla on näin tasokas kattaus suomalaista rytmimusiikkia yhden illan aikana.

Info

Volume Live: The Valkyrians, The Blaster Master
Lauantai 26.11.2011 klo 22:00- // tarkka showtime ilmoitetaan viimeistään konsertin alusviikolla
Royal Night Club, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 8 EUR (Volumen jäsenet 7 EUR)
Ennakkoliput Anttila Top Ten (Vaasa) 14.11.2011 lähtien