Volume käynnistää ylpeänä uuden ”Vanhemmat Valtiomiehet” -nimellä kulkevan konserttisarjan, joka keskittyy kertomaan suomalaisen rock-kirjoittamisen ja erityisesti rocklyriikan kehitystarinaa. Konserttisarjassa kolme suomalaisen rockin kiistatonta legendaa esiintyvät ainutlaatuisen intiimeissä olosuhteissa Doo-Bop Clubilla. Sarjan avausillassa nähdään tinkimättömän ja moninkertaisesti palkitun Tuomari Nurmion sooloesiintyminen.

Monesta artistista käytetään hieman kliseistä ilmausta ”oman tiensä kulkija”, mutta Hannu ”Tuomari” Nurmion kohdalla se todella pitää paikkansa. Persoonallisesta lauluäänestä ja tummasävyisistä lyriikoistaan tunnettu Nurmio onkin eittämättä yksi omaperäisimmistä suomalaisista muusikoista, jonka tuotannossa yhdistyy tinkimättömyys, arvaamattomuus ja kokeilunhaluisuus. Nurmio on jatkanut omaehtoista työskentelyään läpi uransa ja saanut runsaasti tunnustusta niin kriitikoilta, kollegoilta kuin muilta kulttuurielämän vaikuttajilta. Tästä on osoituksena muun muassa Juha Vainio -sanoittajapalkinto, Teosto-palkinto, Valtion viiden vuoden taiteilija-apuraha sekä elämäntyöstä saatu erikois-Emma.

Nurmion ura on täynnä kontrasteja ja sivupolkuja, eikä edellinen levy tai aikaisempi tuotantokaan ei välttämättä kerro, mihin suuntaan seuraava pitkäsoitto polveilee. Kun Hullu Puutarhuri –albumilla (1992) säestyksestä vastasi kymmenmiehisen torvi- ja lyömäsoitinyhtye Hugry Tribal Marching Band, Luuta ja nahkaa –levyllä (1997) kuultiin ainoastaan Nurmion itsensä soittamaa säröistä akustista kitaraa. Alamaailman Vasarat –yhtyeen kanssa julkaistulla Kinaporin Kalifaatti –albumilla (2005) Nurmio leikitteli itämaisten sävyjen kanssa, kun taas seuraavana vuonna julkaistu Tangomanifesti oli Nurmion yritys uudistaa kaavoihin kangistunutta suomalaista tangoperinnettä.

Vaasassa Nurmion esiintyminen avaa Volumen Vanhemmat valtiomiehet -sarjan, joka koostuu Nurmion, Kauko Röyhkän (4.11.) ja Dave Lindholmin (2.12.) ainutlaatuisista sooloesiintymisistä tunnelmallisessa ja intiimissä klubitilassa.

Info

Vanhemmat Valtiomiehet: Tuomari Nurmio
Perjantai 14.10.2011 klo 21:00- // Showtime: 22:00.
Doo-Bop Club, Kauppapuistikko 12, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Ennakkoliput (Studio Ticket 9.9. lähtien): 14 EUR (Volumen jäsenet 12 EUR) + Studio Ticketin palvelumaksu
Huom! Vaasan ulkopuolelta tulevat voivat tiedustella ennakkolippujen tilausmahdollisuutta osoitteesta keikat (ät) volume.fi

Vanhemmat Valtiomiehet: Tuomari Nurmio Facebookissa