TIEDOTE 29.8.: Juuri saamamme tiedon mukaan Truckfighters on valitettavasti joutunut perumaan kaikki syys-lokakuun vaihteen esiintymisensä Suomessa. Volume pahoittelee.

Truckfighters

“Truckfighters. If you don’t know, you should.”

Näillä sanoilla stoner rockin kruunaamaton kuningas Queens Of The Stone Age hehkutti ruotsalaista Truckfightersia Facebook-sivuillaan. Riehakkaista keikoistaan tunnettu stonerjyrä saapuu tulevalla Suomen kiertueella myös Vaasaan. Vokalisti-basisti Ozon, kitaristi Dangon ja rumpali Pezon muodostama trio on julkaissut kymmenvuotisella urallaan kolme täyspitkää, siirtyen Gravity X -debyytin (2005) suoraviivaisesta paahdosta vivahteikkaampaan ilmaisuun. Tuoreimmalla Mania-albumilla (2009) yhtye kumartaa entistä enemmän QOTSA:n suuntaan, mutta levyllä voi lisäksi kuulla vaikutteita vaikkapa Toolilta. Tästä huolimatta perusydin on pysynyt samana. Bändi luottaa alavireisten kitaroiden, junnaavan rytmin sekä dynaamisen yhteissoiton voimaan. Livetilanteessa huumaava volyymi ja energinen lavapreesens ovat niitä aseita, joiden edessä nihkeinkin rokkipoliisi nostaa kätensä pystyyn.

Truckfighters on kiertänyt viime vuosina ahkerasti ympäri maailmaa ja käväissyt useamman kerran Suomessakin. Vaasassa trio nähtiin edellisen kerran keväällä 2010. Ruotsin stonerylpeys on herättänyt huomiota myös Pohjolan ulkopuolella, josta osoituksena muun muassa kaksi Euroopan kiertuetta genren legendoihin kuuluvan Fu Manchun kanssa. Myös Josh Homme on antanut Truckfightersille arvokkaan tukensa esiintymällä yhtyeen syksyllä julkaistavassa Fuzzomentary-dokkarissa. Tai no, antaa herran itsensä kertoa:

Info

Volume Live: Truckfighters (SWE)
Perjantai 30.9.2011
El Gringo, Hartmaninkuja, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 8 EUR (Volumen jäsenet 7 EUR)
Lippujen mahdollisesta ennakkomyynnistä tiedotetaan myöhemmin