Perustetaan nettilevykauppa. Kehitetään toimiva verkkokauppajärjestelmä, jossa on perussetin lisäksi myös sosiaalisen webin karkkia. Kaikki vihaavat DRM-suojauksia, joten myydään me MP3-tiedostoja, niitä kaikki osaa kuunnella. Tarjotaan CD-levyjä niille, jotka kerää vielä fyysisiä äänitteitä. Tehdään mukaantulo helpoksi bändeille ja levy-yhtiöille, koosta riippumatta. Avataan ovet ja päästetään yleisö sisään.

Mutta kun jengiä ei tule. Heinäkuussa avattu The Ground lähestyi tänään kauppansa artisteja ja ilmoitti laittavansa putiikin kiinni ennen joulua. Pyyhkeen heittäminen kehään vain neljän kuukauden jälkeen kielii ainakin meikämandoliinolle siitä, että myynti on ollut katastrofaalisen pientä. Meteli.net on ilmoittanut avaavansa vastaavan kaupan lähiaikoina, toivottavasti siellä päässä on kirstu kunnossa.

Groundilla oli periaatteessa paketti helkutin hyvin kasassa, mutta mistä ihmeestä revit laillisille MP-kolmosille lisäarvoa, kun p2p-latailu on helppoa, nopeaa ja valikoimakin on laajempi? Pistää vain miettimään, että jossakin vaiheessa levymyynnin sakkaamisella alkaa oikeasti olemaan haitallisia vaikutuksia tarjonnalle ja meidän musiikinkuluttajien lempilauseelta ”ei kai mun waretus jenkkimiljonäärin lompsassa tunnu” on pudonnut pohja. Apulannan levyä myydään The Pirate Baysta tälläkin hetkellä parinkymmenen kappaleen tuntivauhdilla.