Aurinkoinen reggae/ska-ryhmä täydentää Volumen jo ennestään monipuolista rytmimusiikkikevättä.

Vaikka ska syntyi Jamaikalla ja jalostui eteenpäin Englannissa, on sen poljennossa jotakin suomalaiseen yleisöön vetoavaa. Siihen nähden, kuinka runsaslukuisia yleisöjä kunnon ska-tanssit maassamme keräävät, genren kotimaisten bändien lukumäärä on kuitenkin yllättävän vähäinen ja kärki kapea. Huipulla kaksi nimeä on ylitse muiden: pitkän linjan veteraani The Valkyrians sekä tuore haastaja The Capital Beat.

Helsingistä ponnistava The Capital Beat esiintyi ensimmäisen kerran Vaasassa syksyllä 2009, kun esikoisalbumi A Greater Fire oli juuri julkaistu. Sitten viime näkemän yhtye on käynyt tanssittamassa suurimpien kotimaisten kesäfestareiden yleisöt tainnoksiin ennen vetäytymistään studioon. Bändi on raottanut tulossa olevan albumin sisältöä etukäteen Cry For Me– ja Sweet, Sweet -singlejulkaisuilla. Viimeksimainitulla raidalla vierailee maailmankuulu Soweto Gospel Choir, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Aretha Franklinin, Red Hot Chili Peppersin ja U2:n kanssa.

Live-esiintymiset ovat The Capital Beatin paras käyntikortti. Kahdeksanhenkinen ryhmä soittaa sulavasti yhteen ja tempaisee jäyhemmänkin katsojan mukaan ska- ja reggae-rytmeihinsä. Tätä ei kauaa katsella tumput suorana!

Info

Volume Live: The Capital Beat
Lauantai 9.4.2011 klo 22.00-
Royal Nightclub, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 8 EUR (Volumen jäsenet 7 EUR)
Ei ennakkomyyntiä

Showtime n. 00:00

Volume Live: The Capital Beat Facebookissa