Volumen keikkakevään indie-rautaisannoksesta vastaa uutta materiaalia maaliskuussa julkaiseva Rubik. Kotikaupunkinsa yleisön sydämet lämmittää oikeaan lämpötilaan laulaja-lauluntekijä Bon Jouni.

Rubik

Rubik ampaisi vuonna 2007 Bad Conscience Patrol -esikoisalbumillaan suoraan kotimaisen vaihtoehtorockin kärkeen. Helsinkiläisryhmän monitasoinen, maalaileva ja melodinen pop-rock kelpasi niin yleisölle kuin kriitikoille, ja ällikällä lyöty musiikkimedia povasi siitä seuraavaa suurta suomalaista musiikkivientimenestystä. Paikka lehdistön lemmikkinä on kuitenkin kaksiteräinen miekka: vertaukset Radioheadin ja Mewin kaltaisiin nimiin painaisivat raskaina minkä tahansa uuden bändin hartioilla.

Rubik on kuitenkin osoittanut jo useampaan kertaan, ettei sen suosiossa ole kyse muiden jäljittelystä tai nokkelasti naamioidusta tekotaiteellisuudesta. Kakkosalbumi Dada Banditsin kappaleista oli turha etsiä hittiradioiden hektiseen ohjelmavirtaan täsmäsovitettua kolmeminuuttista, sen sijaan positiivisella tavalla poukkoilevalta pitkäsoitolta välittyi kokeilunhalu ja soittamisen ilo. Uunituore Laws of Gravity -sinkku on puolestaan peittelemättömän hyväntuulinen, 80-lukuvaikutteilla leikittelevä pop-kappale.

Rubikin kolmas albumi, Solar, julkaistaan kevätkiertueen aattona. Ja aivan kuten toimittajat debyytin aikoihin spekuloivat, maailmaakin on nähty uran varrella: yhtye on kotimaan lisäksi keikkaillut Yhdysvalloissa ja eri puolilla Eurooppaa. Jännittävin näytönpaikka on kuitenkin vasta tulossa: toukokuussa Rubik soittaa ensimmäisenä suomalaisesiintyjänä Barcelonan Primavera Soundissa, jota pidetään yhtenä maailman merkittävimpänä indie-festivaaleina.

Lue Solar-levyn saamat ylistävät arvostelut:

Desibeli.net 5/5
Meteli.net 5/5
Satakunnan Kansa
Sue (sivu 51) 9/10
Keskisuomalainen 5/5
Vertigo 5/5

Esikuuntele levy Levykauppa Äx:n sivuilla (29.3. asti)

Bon Jouni

Monet tuntevat Jouni Pesolan parhaiten vaasalaisen Thunderbaumin kosketinsoittajana, mutta hänellä on rääväsuisen rokkibändin vastapainoksi myös seesteisempi sivuprojekti. Bon Jounin akustiseen kitaraan nojaavat kappaleet tuovat mieleen esimerkiksi Conor Oberstin (Bright Eyes) ja José Gonzalezin kaltaiset laulaja-lauluntekijät. Jounin ensimmäinen pitkäsoitto A Beautiful Never-Ending Nothing julkaistaan 13. huhtikuuta.

Info

Volume Live: Rubik, Bon Jouni
Perjantai 1.4.20111 klo 22.00-
Royal Nightclub, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 8 EUR (Volumen jäsenet 7 EUR)
Ei ennakkomyyntiä

Aikataulu

22:00  ovet auki, DJ
23:00  Bon Jouni
n. 00:00 Rubik

Volume Live: Rubik, Bon Jouni Facebookissa