Unelmiin uskominen, tiukka työmoraali ja suvereenit taidot – siinä salaisuudet, joiden ansiosta ruotsalainen Looptroop Rockers on pysynyt eurooppalaisen rapin terävimmässä kärjessä jo yli vuosikymmenen ajan.

Looptroop perustettiin Västeråsissa 1990-luvun alkuvuosina, ja vuosikymmenen edetessä fanipohjalle luotiin perusta demokasetteja sekä mixtapeja levittämällä. Vuonna 1998 harrastuksesta tuli päätoimista, kun Looptroopin jäsenet perustivat oman levy-yhtiön. Bändi valitsi jo tuolloin mieluummin riippumattomuuden kuin monikansallisten levyjättien talutusnuoran – tästä kertoo osuva nimivalinta David vs. Goliath sekä jakelusopimus legendaarisen punk-levy-yhtiö Burning Heart Recordsin kanssa.

Debyyttialbumi Modern Day City Symphony julkaistiin vuonna 2000, ja yhtäkkiä koko Skandinavian rap-kansa pui nyrkkiään Long Arm of the Law:n tahtiin. Looptroop aloitti väsymättömän kiertämisen, josta bändi tunnetaan vielä tänäkin päivänä. Kahden seuraavan albumin, The Struggle Continuesin ja Fort Europan, myötä yhtye teki itsensä tunnetuksi myös Euroopan ulkopuolella. Edes yhden jäsenen, Cosmicin, jääminen sivuun vuonna 2007 ei pysäyttänyt vimmaa, mutta nimi vaihdettiin Looptroop Rockersiksi osoituksena siitä että bändi ei ole enää täysin entisensä. Vuonna 2010 hän palasi fanien suureksi riemuksi miesvahvuuteen, mutta nimi säilyi.

Looptroop Rockers ei koskaan ole kaihtanut epäkohtiin puuttumista sanoituksissaan. Tietynlainen punk-asenne heijastuu kaikesta ryhmän tekemisestä ja kaupallisen jenkkirapin teemat – raha, autot ja kevytkenkäiset naiset – loistavat poissaolollaan. Sen sijaan huutia ovat saaneet niin poliisin mielivalta, Bushin ja Blairin sotaretket kuin Ruotsidemokraatitkin.

Neljän yhteisen albumin ohella jäsenet ovat urakoineet myös soolomateriaalia: vyötärölle ulottuvista rastoistaan tunnettu bändin keulakuva Promoe on julkaissut neljä ja tuottaja Embee kaksi sooloalbumia. Nyt kaikkien fokus on jälleen bändissä: viides täyspitkä Professional Dreamers julkaistaan maaliskuun alussa. Positiivisuutta henkivän nimibiisin perusteella bändi on kuin uudestisyntynyt Cosmicin paluun jälkeen.

Looptroopin ja suomalaisten ystävyyssuhde on jatkunut lämpimänä jo pitkään. Yhtye on esiintynyt maassamme useaan otteeseen sekä Provinssirockin, Ilosaarirockin ja Ruisrockin kaltaisilla suurfestivaaleilla että intiimeillä kaupunkiklubeilla. Vaasassa Looptroop on vieraillut kerran, tuolloin elettiin vuotta 2005 ja keikkapaikkana oli tupaten täysi Club 25. Tällä kiertueella Looptroop rokkaa Vaasan lisäksi Turussa, Oulussa, Tampereella ja Helsingissä.

Info

Volume Live: Looptroop Rockers (SWE)
Torstai 21.4.2011 klo 22.00-
Royal Nightclub, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 15 EUR (Volumen jäsenet 13 EUR)
Ennakkoliput Vaasan Anttila Top Ten 14.3. alkaen
Tuletko Vaasan ulkopuolelta? Tiedustele ennakkolippujen tilausmahdollisuutta sähköpostitse

Aikataulu

22:00 ovet auki + DJ —>
n. 00:00 Looptroop Rockers

Tapahtuma Facebookissa