Remontti on aina iso riski ravintolalle. Niin iso, että moni sallii mieluummin hitaan kulahtamisen ja kävijämäärien notkahduksen kuin tarttuu härkää sarvista. Sitten kun on parhaansa mukaan kiskonut uutta laminaattia lattiaan, muutosvastarinta lennähtää sisään ja toteaa vanhan kusenpolttaman kokolattiamaton olleen paljon kodikkaampi.

Miten lanseeraus sitten pitäisi järjestää, että uudesta kuppilasta tulisi koko kaupungin puheenaihe? Varmin tapa saada Mr. Murphy kimppuunsa on lyödä päivämäärä lukkoon hyvissä ajoin etukäteen ja pitää asiasta suurta meteliä. City-lehden hommissa on päässyt kurkistamaan vuosien varrella aika montaa lohdutonta työmaata, joita Jack Bauerkaan ei laittaisi kuntoon kahdessakymmenessäneljässä tunnissa. Kaikki ne ovat kuitenkin valmistuneet. Seinäjoen Duunin Grand Openingissa tosin narikka kirjaimellisesti sortui ja kaupungin kerma joutui noukkimaan omat kamppeensa lattialta tiilimurskan seasta. Janin Sports Office viivästyi yli puoli vuotta, kun talon ilmastointi paljastui remontin edetessä täysin lahoksi – hyvä että avajaispäivän servettejä ei oltu vielä tilattu.

Toiset lähtevät päinvastaisesta näkökulmasta: mitä enemmän poliitikko vaikenee, sitä uteliaammaksi yleisö käy. Ainakin Happy Barrel piti niin supermatalaa profiilia, että Suomalaisen Timppa pakotti lähestulkoon allekirjoittamaan NDA-sopimuksen ennen kuin päästi kurkistamaan keskeneräiseen ravintolaan. Monet muutkin ovat vain avanneet arkisesti ovensa jonain päivänä ja katselleet, kuinka hölmistynyt porukka lampsii sisälle. Domin kolmikko meni kivasti keskitietä: Facebookiin ilmaantui kuvia remontin etenemisestä ja myös tärkeimmät kanta-asiakkaat tavoitettiin sitä kautta. Muutos ei ollut suuren suuri, mutta avajaisissa taputeltiin uusia puupintoja kuin asuntonäyttelyssä ja kuvien ansiosta muutokseen oli jo saanut hieman totuttautua. Avajaisillan myynti oli varmasti kohtuullisen hyvä ja markkinointikustannukset jäivät pyöreään nollaan.

Asia putkahti mieleen, sillä uusimmassa Cityssä on Domin yläkertaan nousevasta yökerhosta huvittavan erilainen ennakkomainos. Torin toisella puolella taas Cinema Bowling valmistautuu ovien aukaisuun suuren mediahiljaisuuden vallitessa.