Jukka Poika. Kuva: Pekka Lintusaari

Suomireggaen sydämellinen monitoimimies tuo rytmipartionsa Vaasan kevääseen.

Suomireggaen uusi aalto teki 2000-luvun alkuvuosina Jukka Pojasta eräänlaisen genren virallisen edustajan. Sekä Soul Captain Bandissa että Kapteeni Ä:nessä tuohon aikaan häärinyt Jukka sai vastailla musiikkityyliä käsitteleviin kysymyksiin varmasti kyllästymiseen asti. Vaikka kiivain hype laantui muutamassa vuodessa, reggae jäi pysyvästi kotimaiselle musiikkikartalle – eikä vähiten juuri Jukka Pojan, Bommitommin ja Nopsajalan kaltaisten aktiivien ansiosta.

Sittemmin Jukka Poika on pitänyt yllä uutteraa julkaisutahtia. Hän on ehtinyt studioon niin Kompostikoplan kuin Jenkkarekankin kanssa sekä versioinut soolona Veikko Lavin kansanlauluja (Laulajan testamentti, 2008). Uusin albumi, kultaa myynyt Kylmästä lämpimään (2010) on henkilökohtainen tilitys rakkauden lopusta, mutta kuten nimi antaa ymmärtää, tarinassa on onnellinen loppu. Albumi ja sen tekijät ovat parhaillaan ehdolla peräti neljän Emma-palkinnon saajaksi.

Kun muistelee Jukan uran tunnetuimpia biisejä, kuten Lempee, Mielihyvää, tai hykerryttävän hauska Pläski, tietää jo etukäteen, että tätä keikkaa on mahdotonta katsoa naama mutrulla. Lavalla Jukan kanssa nähdään Sound Explosion Band, jonka riveissä soittaa jo kymmenen vuoden takaa ”sielunkapteeneista” tuttuja kasvoja.

Info

Volume Live: Jukka Poika & Sound Explosion Band
Lauantai 26.3.2011 klo 22-
Royal Nightclub, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 12 EUR (Volumen jäsenet 10 EUR)
Ennakkoliput Anttila Top Ten 7.3. alkaen

Tapahtuma Facebookissa

Ovet 22:00 – ovelle on varattu muutamia kymmeniä lippuja myyntiin, ole ajoissa!!

Showtime n. 00:00