Uutta tulemistaan valmisteleva suomenkielisen vaihtoehtometallin suuruus Sara saa keikkakaverikseen helsinkiläisen The Blankon, jolta odotetaan tänä vuonna lopullista läpimurtoa.

Sara

Sara. Kuva: AJ Savolainen

Sara on kulkenut pitkän tien kaskislaiselta treenikämpältä maan suurimpien rock-klubien pääesiintyjäksi ja Korn-vaikutteisesta pomppumetallista suvereeneihin viiden tähden konseptialbumeihin. Oman äänensä löytänyt yhtye saa suoraviivaiset metallibiisit ja Idols-finalisteillekin kelpaavat pop-sävellykset vaivattomasti sopimaan samaan keikkasettiin. Kahta viimeisintä albumia (He kutsuivat luokseen, 2006, ja Veden äärelle, 2008) yhdistää tietynlainen seesteisyys: tempo on hidastunut ja piano saanut enemmän tilaa sähkökitaroiden rinnalta. Mihin suuntaan Sara haluaa lähteä seuraavaksi, se nähdään tulevina kuukausina.

Saran keikkatauko venähti puolentoista vuoden mittaiseksi, kun solisti Joa Korhosen toinen yhtye Meadow Island otti tuulta alleen. Nyt kuudennen albumin valmistelu on kuitenkin jo hyvässä vauhdissa, ja paluuta enteilevä kiertue käynnistyy maaliskuussa Vaasasta.

The Blanko

The Blanko

Aktiivisesti Vaasan keikkatarjontaa seuraavat saattavat muistaa The Blankon vuoden 2008 Rokkikesän avajaisista. Tänä keväänä helsinkiläisryhmä palaa länsirannikolle monin verroin kokeneempana ja odotuksia täynnä. Ratas Music Groupille äänitetty esikoisalbumi on tuota pikaa julkaisuvalmis, ja maistiaissinkku You & I on jo jonkin aikaa jyskyttänyt YleX:n taajuuksilla bändiä tunnetuksi. Syksyllä The Blanko kiipesi musiikkialan ammattilaisten äänestämään Tulevaisuuden tusinaan eli kahdentoista tämän hetken lupaavimman bänditulokkaan joukkoon.

The Blankoa on verrattu muun muassa Museen ja Von Hertzen Brothersiin, eikä kyse ole pelkästään soittajapoikien lukumäärästä. Pauli Hauta-ahon, Jarkko Saarisen ja Marko Haatajan musiikista korva poimii nimittäin samanlaista vakuuttavaa soittotaitoa kuin edellämainituilla bändeillä. The Blanko osaa yhdistellä modernin ja perinteistä ammentavan rockin parhaat puolet itsensä näköiseksi paketiksi, jota kehtaa tarjota ulkomaille asti.

Info

Volume Live: Sara, The Blanko
Lauantai 12.3.2011 klo 22-
Royal Nightclub, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 10 EUR (Volumen jäsenet 9 EUR)
Ennakkoliput Anttila Top Ten 21.2. alkaen

Tapahtuma Facebookissa