Paleface

Emma-palkinto, kultalevy, Linnan juhlat… vuosi 2010 teki kaikelle kansalle selväksi, mikä Paleface on miehiään. Helmikuussa tämä nykyajan protestilaulaja saapuu ravistelemaan vaasalaisia ajatuksillaan.

Paleface alias Karri Miettinen julkaisi The Pale Ontologist -esikoisalbuminsa juuri kun suomenkielisen rapin nousukausi oli kuumimmillaan. Muun muassa maailmanpolitiikasta notkealla englannilla riimitellyt karismaattinen mies ei suinkaan jäänyt suomibuumin jalkoihin vaan kohosi kysytyksi esiintyjäksi sekä jonkinlaiseksi mediapersoonaksi. Vuosina 2003 ja 2007 julkaistut seuraajat Quarter Past ja Studio Tan osoittivat Palefacen pystyvän laadukkaisiin albumikokonaisuuksiin kerta toisensa jälkeen, mutta hyvistä arvosteluista huolimatta albumit menestyivät vaatimattomasti.

Palefacen uusi tuleminen alkoi keväällä 2010 räyhäkkäällä Talonomistaja-singlellä. Esityskieli vaihtui suomeen ja kertosäe tekee kunniaa rillumarei-henkiselle kansanmusiikille. Syyskuussa julkaistu albumi Helsinki – Shangri-La vahvisti, että Miettisen pussissa on tällä kertaa jotain aivan muuta kuin tavanomaista rappia. Kuin irtiottoa alleviivatakseen hän oli kutsunut vierailijoiksi muun muassa rokkikukko Herra Ylpön ja romanilaulaja Hilja Grönforsin ja promotoi uutukaista akustinen kitara kainalossaan. Monen muun artistin kohdalla rap-yhteisö leimaisi moisen tempun takinkäännöksi, mutta Palefacen kohdalla soraäänet vaikenivat lähes täysin. Meneillään oleva aikakausi suorastaan huutaa protestilaulajaa, ja Paleface oli sanomansa kanssa täsmälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Välillä syydetään täyslaidallinen Helsingin ahneiden herrojen niskaan, välillä taas rellestetään supisuomalaiseen tapaan juomalaulussa.

Helsinki – Shangri-La palkittiin äskettäin vuoden 2010 parhaan etnoalbumin Emma-palkinnolla. Tuomaristo kehui biisimateriaalia monipuoliseksi ja genrerajoista riippumattomaksi, eikä rikas äänimaailma välttämättä välittyisi pelkän taustanauhan kanssa esiintyessä. Niinpä Palefacen mukana jammaa dj:n, kitaristin ja puhallinsoittajan muodostama rytmisektio.

Info

Volume Live: Paleface
Lauantai 19.2.2011
Royal Nightclub, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 12 EUR (Volumen jäsenet 10 EUR)
Ennakkoliput tulevat myyntiin viimeistään 24.1. Anttila Top Teniin

Aikataulu

22:00 ovet auki, DJ’s Bitc-ho & Butcho
00:00 Paleface

Varaudu jonotukseen tulemalla ajoissa!!!!!!!

Tapahtuma Facebookissa