Beastie Boys
The Beatnuts
Billy Talent
Bloodhound Gang
Brand Nubian
Brightboy
The Bullets

BEASTIE BOYS, RUISROCK, 1998.
Tiukka festarikuukausi yo-juhlien ja armeijan harmaiden välissä. Vuoden Provinssirock taisi jäädä yhden päivän pikavisiitiksi. Rantarockissakin oltiin, pummilla as usual. Parhaat muistot liittyvät kuitenkin allekirjoittaneen ensimmäiseen Ruisrockiin, jota tähditti Beastie Boys.

Ruisrockin liikennejärjestelyt olivat hanurista jo silloin, joten festari pitää hienosti perinteistä kiinni tällä rintamalla. Ruissalon leirintäalueelle pystytetty puolijoukkuetelttamme oli varustettu Jamaikan lipulla, minkä takia noin neljäsosa Ruisrockin kävijöistä yritti ostaa meiltä mietoja huumeita – aina artisteista lähtien! Valitettavasti jouduimme käännyttämään reggae-seurueeseen kuuluneen herran sekä joukon passittomiakin yrttien ystäviä tyhjin käsin pois. Mika hukkasi lipun myöhemmin, jonka jälkeen teltta sai olla rauhassa. Joni tai Tommi hukkasi festarilippunsa, mutta siitäkin selvittiin rahalla.

Beastie Boysin nelisen vuotta aikaisemmin julkaistu Ill Communication oli vielä tuoreessa muistissa ja tuore Intergalactic-sinkku parasta, mitä räppimaailmassa oli pitkään aikaan tapahtunut, joten ajoitus NYC:n herrojen kohtaamiseen oli mitä parhain. Rantalavalla meuhkannut kolmikko täytti kaikki odotukset ja vähän ylikin. Adrock, Mike D ja MCA siirtyivät sulavasti roolista toiseen biisin mukaan: punk-soittajista energisiin räppäreihin ja takaisin. Kolmikko oli pukeutunut vihreisiin kauluspaitoihin ja suoriin housuihin, ja tämän automyyjä-lookin yritimme Pekan kanssa toistaa pari vuotta myöhemmin Domin sunnuntaijameissa. Illasta on muutamia kuvia, joiden nousua pintaan digitaalisessa maailmassa odotan kauhulla. ”Panu Savinainen tagged you in a photo.”, ei hälvetti.

[youtube]OjtHWyqYhtI[/youtube]

9 vuotta myöhemmin herroilla näkyy olevan homma vielä hallussa.