”Tunnetaan räjähtävistä live-esiintymisistään” on showbisneksen väärinkäytetyimpiä fraaseja. Varoituksen sana lienee paikallaan: yhdenkin Knucklebone Oscarin keikan näkeminen nostaa riman useimpien bändien tavoittamattomiin.

Knucklebone Oscar tunnetaan parhaiten keikoistaan, joista ei edellämainittua räjähdysalttiutta puutu. Mitä tahansa voi tapahtua: Oscar saattaa miekkailla kitaristitoverinsa kanssa, singahtaa yleisön joukkoon tai laulaa biisin baaritiskillä seisten. Tässä hullunmyllyssä soittimet saavat säälimätöntä kohtelua osakseen, mutta se kuuluu vain asiaan. Yli tuhat keikkaa vuosien varrella soittanutta retkuetta on ihmetelty Suomen lisäksi Baltiassa, Keski-Euroopassa, Venäjällä ja aina Kiinassa asti.

Siinä missä artistit yleensä seestyvät uran edetessä, Knucklebone Oscar on riehaantunut entistä eläimellisempään menoon myös studiossa. Karkeakarvainen kitarasankari aloitti 1990-luvun alussa blues-muusikkona, mutta myöhemmillä julkaisuilla tyylien karkkipussiin on napsittu kirpeämpiä suupaloja garagesta ja punkista. 2010-luvun Knucklebone Oscar lietsoo seurakuntaansa kuin spiidiä napannut Little Richard ja roiskii räävittömiä rockriffejä ympärilleen kuin Danko Jones.

Knucklebone Oscar täyttää yhtyeenä tänä vuonna 18 vuotta. Sen kunniaksi joulukuussa päivänvalon näkee uusi albumi Welcome to Trash Vegas. 11 biisiin ja alle 30 minuuttiin tiivistetyn dynamiittipötkön julkaisee saksalainen Rookie Records.

Keikka El Gringossa on samalla Volume ry:n kiitos jäsenilleen mahtavasti sujuneesta vuodesta. Jäsenet pääsevät sisään ilmaiseksi.

Info

Volume Live: Knucklebone Oscar
Perjantai 17.12.2010
Volume ry:n jäsenien yksityistilaisuus alkaa klo 20.00, lipunmyynti klo 22
El Gringo, Hartmaninkuja, Vaasa
Liput 4 euroa, Volumen jäsenet 0 €
Ikäraja 18 vuotta


Blood Trails

Knucklebone Oscar | Myspace Music Videos