Sunnuntai on mainio päivä lukea internettiä. Kun edellisiltana on päästänyt aivosoluja joukolla päiviltä, pyhänä sitä yrittää löytää jäljellä oleville uutta prosessoitavaa. Tässä viisi kolumnistia, joiden tekstejä kelpaa suositella teillekin.

Nalle Österman, Rumba

Kun rokkarit on alistettu Twitteriä ja Facebookia päivittäviksi yleisön perseennuolijoiksi, rokkitoimittajien on astuttava esiin. Kulunut sanonta ”ei jätä ketään kylmäksi” pätee harvinaisen hyvin Rumban sivuilla mesoavan Nalle Östermanin kirjoitustyyliin. Toiset tykkää, toiset ei yhtään, mutta suoraa puhetta on luvassa joka kerta, kun Nalle sujahtaa keikkayleisön sekaan. Hänen heittelemänsä kalikat ovat osuneet maaleihinsa niin hyvin, että dunkkuunkin on saatu. Ki-tois!

Mikko Salasuo, City

Lasketaan veroa! Nostetaan veroa! Kielletään mainonta! Laimennetaan kaljaa! Kun Suomen virallinen päihdepolitiikka on tätä tasoa, ei voi kuin toivoa tohtorismies Mikko Salasuosta tulevaa sosiaali- ja terveysministeriä.

Jani ”Karhuherra” Mesikämmen, Jatkoaika

Ei minua jääkiekko niin kauheasti kiinnosta, mutta Karhuherran parissa uppoutuu ihan huomaamatta lajin salaisuuksiin. Toimittajan tietomäärällä, kirjailijan sanankäytöllä ja harrastajan rehellisyydellä toimitettu blogi tekee kaukalon laidalta teräviä huomioita ja tarjoilee ne viihdyttävässä muodossa lukijoilleen. Ennen lätkäjuttujen väliin tuli mukavasti asiaa musiikistakin, mutta ne ovat Jatkoajan palvelimella jääneet vähemmälle.

Virpi Salmi, HS

Hesarin sivuilla kahdesti kuussa avautuva Virpi Salmi on kirjoittanut hykerryttävän hauskasti mm. koiraihmisistä, burleski-ilmiöstä ja cityhipeistä. Salmi ei epäröi huutaa, jos huomaa keisarin uusien vaatteiden olevan läpinäkyviä.

Niklas Herlin, Uusi Suomi

Niklas Herlinin palstalta voi löytää tekstiä mistä tahansa aiheesta, kuten vaikkapa kirjallisuudesta, bisneksestä tai rikollisuudesta, jonka uhriksi Herlin itsekin taannoin joutui. Yllättävän usein huomaan olevani asiasta nahkarotsisen miljonäärin kanssa samaa mieltä.