Aftonbladet on lähtenyt kokeilemaan siipiään netin musiikkilähetyksissä mielenkiintoisella konseptilla. Live-löpetissä bändit vetäisevät studiossa vartin mittaisen keikan, joka lähetetään suorana streamina nettiin. Esiintymässä on nähty mm. Mando Diao ja The Ark, joten mistään pienestä satsauksesta ei ole kyse. Ajan hengen mukaisesti katsojat voivat olla vuorovaikutuksessa suoraan artisteihin sekä Facebook Connectin kautta myös samaa keikkaa katsoviin kavereihinsa.

Kun Facebookissa kiertävä linkki kertoi Robynin esiintyvän tänä iltana, päätin lähteä tsekkaamaan, mitä Flow Festival -lemppariesiintyjäni aikoo esittää nettiyleisölle. Samalla oli hyvä muutenkin vertailla virtuaalikeikan ja oikean festarin hyviä ja huonoja puolia.

Lippukassa näytti tältä ja lippu napsahti sähköpostiin aivan kuten Flowssakin. Kahden päivän Flow-lippu 84 eur, Robyn netissä 0 eur. 1–0 nettikeikan hyväksi.

Viltille löytyi mukava paikka, näkyvyys lavalle on hyvä eikä kukaan tallo tai töni: 2–0. Taustalla näkyvällä päälavalla näytettiin samaan aikaan 4D-dokkaria, joten meni kuulokehommiksi. Siksi Flow kaventaa lukemiksi 2–1.

Odottelevaa yleisöä. Vasemman reunan nappuloista saattoi esimerkiksi sytyttää sytkärin, antaa aplodit tai huutaa jotakin. Facebook-integraatiosta plussa nettikeikalle, mutta muuten Tasapeli.

Laitoin vähän biisitoivetta sisään. Tasapeli.

Iik, siellä se Robyn bändeineen on! Viekkuun ilmestynyt, lähetystä Helsingistä seuraava Coma valittelee, ettei kuule mitään. Itsellä ääni ja kuvanlaatu on paikka paikoin hyvä, mutta välillä lähetys jähmettyy 5–10 sekunniksi. Oikeilla festareilla harvoin näkee näin räikeitä tekniikkaongelmia. Flow tasoittaa 2–2.

Nälkä yllättää kesken keikan. EK on valmistanut tomaattikeittoa ja valkosipulissa pyöriteltyjä paahdettuja leipäpaloja, joita saa jonottamatta. Vähintään yhtä hienostunutta festarisafkaa kuin Flown sushit sun muut, joten nettikeikka johtoon 3–2. Mutta herran tähden, talosta ei löydy ainuttakaan olutta, enkä tajunnut salakuljettaakaan yhtään sisään! Flow karkumatkalle 3–5.

Keikka jatkuu, mutta jää encore-huuteluista huolimatta kolmen biisin mittaiseksi. Flowssa kuultiin kolme varttia hittejä. 3–6.

Keikan jälkeen yleisö pyrkii vessoille, joten odotukselta ei voi välttyä kummassakaan. Nettikeikan jono vetää kuitenkin paremmin. 4–6.

Nettikeikan saniteettitilat ovat melkoinen pettymys, joten Flow voittaa ansaitusti 4–7. Oikea festarielämys on siis vielä hitusen parempi kuin nettistreami.

Vertailun vuoksi: tältä se näytti viikko sitten Helsingin Suvilahdessa.