Huom! Mokoman syyskiertueen aikatauluun on tullut muutoksia bändin jäsenten henkilökohtaisten syiden takia. Uusi päivämäärä Vaasan keikalle on perjantai 3.9.2010.

Vuonna 1996 perustettu Mokoma oli saapuessaan melkoinen outolintu: yhtyeen vaikutteet olivat Slayerin kaltaisessa thrash metallissa, mutta sanoitukset selvää suomea. Biisinikkari Marko Annalalla oli kuitenkin visio tulevasta, ja pitkäjänteinen työ alkoi kantamaan hedelmää 2000-luvun puolivälissä. Tunnettuuden kasvaessa Mokomasta tuli kysytty live-esiintyjä ja ensimmäinen kultalevy nostettiin treenikämpän seinälle vuonna 2006. Kuluvan vuoden maaliskuussa julkaistu Sydänjuuret-albumi vie yhtyettä hienovaraisesti jälleen eteenpäin, tällä kerralla death metallin suuntaan. Levyn sanoituksissa Annala käsittelee oivaltavasti suomalaisia arvoja.

Mielenkiintoisen musiikin lisäksi Mokomaa täytyy kiitellä bisnesvainustaan. Lappeenrantalaisryhmä perusti oman Sakara Records -levy-yhtiön vuonna 2003 sen jälkeen, kun monikansallinen levyjätti oli pudottanut heidät tallistaan. Nykyisin Sakara on Suomen merkittävimpiä metallimusiikin julkaisijoita, jonka laskuun levyttävät mm. Stam1na ja Teräsbetoni.

Huolellisesti kasatuista EP-julkaisuistaan tunnettu Mokoma hemmottelee kuulijoitaan uudella materiaalilla juuri ennen syyskiertueen alkamista. Keskiviikkona 1.9. julkaistava Juurta Jaksain -EP sisältää neljä Sydänjuuret-albumin nauhoituksissa syntynyttä, mutta levyltä pois jäänyttä kappaletta sekä kauniin akustisen version albumin nimiraidasta.

Info

Volume Live: Mokoma
Perjantai 3.9.2010 klo 22-
Hullu Pullo, Kauppapuistikko 15
Liput 12 € (Volumen jäsenet 10 €), ennakot Top Ten
Ikäraja 18 vuotta

Tapahtuman Facebook-event