Ghost Brigade

Ghost Brigade hämmästytti metallikansan vuonna 2007. Vain kaksi vuotta aikaisemmin perustetulla jyväskyläläisryhmällä oli heittää peliin harvinaisen kypsä debyyttialbumi, jonka materiaali kesti vertailun Katatonian ja Paradise Lostin kaltaisiin esikuviinsa. Syksyllä 2009 oli toisen pitkäsoiton aika. Ghost Brigaden nerokkuus piilee kontrasteissa: kappaleissa kaunis ja rujo, melodiakuviot ja kitaravallit sekä puhdas laulu ja huuto yhdistyvät vakuuttavaksi kokonaisuudeksi. Bändillä on kaikki edellytykset liittyä kansainvälisen läpimurron tehneiden suomalaisten metallibändien joukkoon – loppuvuodesta se suuntaakin Amorphiksen kanssa kiertämään Keski-Eurooppaa.

Ghost Brigade MySpacessa | Ghost Brigade Spotifyssä

Throes Of Dawn

Vaasalaiset juuret omaava Throes Of Dawn teki suomalaisen dark metallin merkkipaaluihin kuuluvat ensimmäiset albuminsa jo 90-luvun lopussa, mutta miehistönvaihdokset ja muut vastoinkäymiset ovat jarruttaneet välillä menoa. Nyt kuuden vuoden mittainen levytystauko on ohi ja väkevä The Great Fleet of Echoes -albumi osoittaa, että biisintekotaito ei ole kadonnut mihinkään.

Throes Of Dawn MySpacessa | Throes Of Dawn Spotifyssä

Info

Volume Live: Ghost Brigade, Throes of Dawn
Perjantai 29.10.2010 klo 22-
Hullu Pullo, Kauppapuistikko 15
Liput 8 € (Volumen jäsenet 7 €)

Tapahtuman Facebook-event


Tätä tapahtumaa tukee Valtakunnallinen klubi- ja aluekiertuehanke VAKA, jota rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Opetusministeriö sekä Vantaan, Tampereen, Jyväskylän, Oulun ja Kotkan kaupungit.