Minun ja Kuningas Jalkapallon suhde oli pari vuotta viilenemään päin. Mestareiden liigasta ja muista maailman huippusarjoista en ole koskaan juuri piitannut, eikä pelaaminenkaan Vaasan kivenkovassa puulaakisarjassa oikein maistunut. Ainoastaan yhteiselomme kolmas kivijalka, oluenjuonnin ja pallottelun kesäinen symbioosi, piti liekkiä yllä.

Nyt kaikki on kuitenkin muuttumassa parempaan päin. Käynnissä olevien MM-kisojen kunniaksi olen nimittäin koittanut tsempata jalkapalloon. Olen lukenut ennakkojuttuja, osallistunut kaveriporukan maalintekijäveikkaukseen, spekuloinut kahvipöytäkeskusteluissa jatkoonmenijöitä ja katsonut jo useamman matsin kokonaan vuvuzelojen pörinästä välittämättä. Ja nauttinut vähitellen nousevasta kisakuumeesta. Suosikkijoukkuekin löytyi, mutta palataan siihen lopuksi.

Puulaakikentällä menee hienosti, sillä AC Toppahousut on voittanut molemmat pelinsä. Päätimme nyt alkavan seitsemännen sarjakauden olevan tällä erää viimeinen, sillä alkuperäinen kaveriporukka on alkanut hajoamaan, kun ikää tulee ja perheitä perustetaan. Tämä tuntuu tuoneen mukavasti lisää yritystä joukkueeseen, sillä eihän kukaan halua lopettaa puolivaloilla pelattuun kauteen. Syksyllä risteillään jälleen mestareina ja Europan omistajina, kävi miten kävi!

Pöhnäisen pallottelunkin suhteen peli on avattu, kun kävimme Pyssykylän nurmella ottamassa miehistä mittaa. Porukkaa saapui Helsingistä ja Oulusta asti tähän jaloon tapahtumaan.

Kuntohuippua tähdätään elokuuhun, jolloin FC Volume matkaa Rockfutiksen SM-kisoihin. Turnaus pelataan tällä kertaa Helsingissä, mielenkiintoista nähdä ovatko myös järjestelyt perusvuotta näyttävämmät. Pelaajista kootut satunnaiset coverbändit on nähty jatkoilla jo tarpeeksi monta kertaa. Ennen sitä on kuitenkin vielä monta harjoitteluun soveltuvaa viikonloppua, jolloin koko Moniska tuntuu olevan vain meitä varten.

Kirjoituksen interaktiivinen osuus seuraa nyt. Omaa suosikkijoukkuetta piti miettiä pitkä tovi, sillä mitään seura- tai maajoukkuesuosikkia minulla ei ole ollut sitten pikkupoikavuosien. Sieltä vuoden 1990 MM-miehistöstä vastaus sitten löytyikin. Van Basten. Gullit. Rijkaard. R. Koeman. Hollanti! Mitä joukkuetta sinä kannatat MM-turnauksessa, ja minkä takia?