Tänään on YLE:n ylipäällikön viimeinen työpäivä. Kiistanalainen pomo on johtanut Suomen suurinta media-alan instituutiota mielestäni rohkeasti ja varsinkin pelottomasti. Naurunalaiseksi joutuminenkaan ei ole pelottanut. Tsekatkaapa esimerkiksi herran youtube kanava täältä.

Yksi asia on kuitenkin varmaa.

Kovinkaan moni, jos kukaan mediajohtaja Suomessa ei ole oikeasti ja julkisesti käyttänyt uutta mediaa yhtä paljon. Sosiaalinen media, web 2.0, feedit ja tweetit ovat useimmille vastaavia posteja pitäville pelkkää sananhelinää ja myyntijargonia. Harvoin Suomea on siunattu niin rohkeilla johtajilla, jotka näyttävät keskisormea sille, mikä on sopivaa, ja elävät niinkuin saarnaavat.

Toivottavasti uusi johto tuo YLE:lle ainakin parempaa musiikkiohjelmien tarjontaa. Paljon huonompaa tarjota ei tällä hetkellä voisi olla. Ainut ilonaihe on Teemalta tuleva Jools Holland Show, jonka jaksot tosin tulevat auttamattoman myöhään. Vuonna 2010 TV:stä tulee vuoden 2008 (ajankohtais)ohjelmia, WTF? Onneksi esiintyjät ovat yleensä sen kaliiperin tekijöitä, että usein esitykset kieltämättä ovat relevantteja pitempienkien aikojen päästä. Ohjelmaa näkemättömille idea on yksinkertainen: Brittien Seppo Hovi juontaa studiossa on lattiatasolla 5-6 lavaa ringissä, ja bändit vetävät vuorotellen livenä. Välillä Jools hyppää itsekin mukaan pianon ääreen. Parhaimmillaan todella kovaa kamaa.

Uudelle pomolle Lauri Kiviselle siis pyyntö. Lisää laadukaita ja mielellään alle 2 vuotta vanhoja musiikkiohjelmia TV:seen kiitos!

Hyvää Vappua!