TIEDOTE 15.05.: Illan ensimmäinen esiintyjä Jermaine on joutunut perumaan esiintymisensä yhtyeen rumpalille sattuneen tapaturman vuoksi. Tilalla esiintyy edellisen illan pääesiintyjänä nähty MANBOY, joka lupaa lauantaille ”spesiaalisettiä”!

Lapko

Harjavallan takkutukkainen trio on kasvanut neljän albumin mittaisella urallaan hippityttöjen festarisuosikista kansalliseksi vientitoivoksi, jonka tekemiset noteerataan valtakunnallisessa mediassa. Suosion kasvu ei kuitenkaan perustu sille, että yhtye olisi puristanut uudemman materiaalinsa formaattiradioiden toivoman kakkapökäleen muotoisen muotin läpi – Lapko on vain yksinkertaisesti niin hyvä, että se pyydystää uusia kuuntelijoita olemalla oma itsensä. Varsinkin livetilanteessa Maljan, Heikkosen ja Nordbergin energiaa ei pidättele mikään. Uutuusalbumi A New Bohemia käytiin äänittämässä Yhdysvalloissa huipputuottaja D. James Goodwinin johdolla, ja kiittävistä arvosteluista päätellen reissu oli joka eurosentin arvoinen.

Kotisivu: http://www.lapko.com
MySpace: http://www.myspace.com/lapko

Jermaine

Jermajesty on paitsi maailman huonoin vauvannimi (kts. Google), myös Tampereen kupeesta ponnistavan Jermainen kolmas albumi. Vaikka arvostelijat liittävät herkästi bändiin paheksutun käsitteen “emo”, introvertin murjottamisen sijasta ryhmä soittaa vahvasti positiivisella sävyllä. Maaliskuussa ilmestyneellä pitkäsoitolla Jermaine otti kokeilevan askeleen stadionrockin suuntaan, mutta mistään takinkäännöstä ei ole kyse. Radioystävälliset riffitalkoot saattavat tuoda mieleen esimerkiksi Jimmy Eat Worldin ja Coheed & Cambrian kaltaiset jenkkinimet.

MySpace: http://www.myspace.com/jermainerocks

Tuvalu

Rokkikesän kokeellisimman annoksen tarjoilee Tampereelta kotoisin oleva Tuvalu. Tahtilajimuutoksista ja efekteistä pitävä bändi murskaa rockin perinteiset kappalerakenteet kuin muovimukin eivätkä Anniina Antinrannan koleasti pudottelemat sanoituksetkaan avaudu hetkessä, vaikka selvää suomea ovatkin. Arvostelijoiden vertaukset Mars Voltaan ja CMX:ään ovat ihan paikallaan, mutta pelkkä referenssinimien pudottelu on tehoton konsti päästä Tuvalun iholle. Tiukasti asetettujen dogmien mukaan työskentelevän bändin diskografiassa on yksi EP ja kolme pitkäsoittoa.

Kotisivu: http://www.tuvalu.ws
MySpace: http://www.myspace.com/tuvaluofficial

Info

Lauantai 15.5.2010 klo 22-
Royal Bar & Night, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Liput 12 EUR (Volumen jäsenet 10 EUR)
Ikäraja 18 vuotta

Aikataulu

22:00 ovet
22:30 Manboy
23:30 Tuvalu
00:30 Lapko

Tapahtuman Facebook-event