Stoner rock syntyi 80-90-lukujen taitteessa Kalifornian auringossa metallin, bluesin ja psykedeelisten rock-riffien lyödessä kättä. Hiekka-aavikon reunustamilta loputtoman pituisilta maanteiltä on pitkä matka Pohjolan perukoille, mutta niin vain stoner juurtui tännekin. Truckfighters perustettiin millenniumin jälkimainingeissa Örebron kaupungissa ja muutaman lupaavan demon jälkeen oli aika marssia studioon. 2000-luvun edetessä äänitteitä tipahteli tasaiseen tahtiin ja Euroopan maat yksi toisensa jälkeen tulivat tutuiksi ahkerille keikkailijoille.

Yhtyeen tuorein albumi on viime keväänä julkaistu Mania, joka osoittaa, että vanha koira hallitsee myös uudet temput: suoraviivaisen kivityksen rinnalla on kuultavissa vaikutteita mm. Toolilta. Kolmen julkaistun pitkäsoiton lisäksi Truckfightersin tämänastisiin tähtihetkiin kuuluu Euroopan-kiertue yhden suurimman innoittajansa, Fu Manchun, kanssa.

Truckfighters voisi melkein liimata siniristilipun keikkarekkansa peräpeiliin, sillä bändi on kiertänyt pitkin poikin Suomea jo kuutena peräkkäisenä vuotena. Vaasassa heidät on kuitenkin nähty vain kerran aikaisemmin, vuonna 2004 Club 25:ssä. Tämänkertaisella visiitillä kolutaan läpi lisäksi Helsinki, Harjavalta ja Seinäjoki.

Info

Truckfighters (SWE)
Perjantai 23.4.2010
El Gringo, Hartmaninkuja, Vaasa
Liput 5 EUR (Volumen jäsenet 4 EUR)
Ikäraja 18 vuotta

Volumen Facebook-event
Kiertueen Facebook-event