Uuden jääkauden alkua on sittenkin lykätty vuodella, joten on korkea aika alkaa spekuloimaan tulevan festarikesän voittajia ja häviäjiä. Festaritiedottajat ovatkin jo tiputelleet meille ensimmäisiä tiedonmuruja, joihin nojata perusteluissa.

Helsinki Live

5.6.2010 www.helsinkilivefestival.fi
Guns N’ Roses, Danko Jones, The Prodigy

Alkoi Gunnarien konserttina, mutta paisuikin yhden päivän festariksi. Aika isolla haavilla Keskinen on ohjelmistoa pyytänyt, sillä GNR:n, Prodigyn ja White Liesin synergiaedut eivät avaudu meikäläiselle. Lukaisin jokin aika sitten W.A.R:in ja Slashin muistelmat ovat seuraavana jonossa, joten kieltämättä hiukoisi nähdä se punapäinen saatana edes kerran elämässä livenä.

Provinssirock

18.-20.6. www.provinssirock.net
Rammstein, Bullet For My Valentine, Wolfmother, 30 Seconds To Mars

Kärki on kapea, mutta kova. 30STM ei ehkä toimi 45 minuutin festarislotissa yhtä hyvin kuin areenakeikalla kaiken huomion keskipisteenä, mutta kova nappaus silti. Wolfmother ja Pendulum järjestävät varmasti kovimmat myllyt. Läheinen sijainti herättää kevään mittaan aina houkutuksia, mutta olen kuitenkin luvannut Tamulle, että viime vuosi oli viimeinen kerta.

Ruisrock

9.-11.7. www.ruisrock.fi
Billy Talent, Belle & Sebastian, NOFX, Rise Against

Ruissin ensimmäinen iso julkistus oli melkoinen kylmä suihku. Onko Merimaa kehittänyt festariversion Groundhog Daysta? Joka kesä kun heräät, Ruissalossa vetää The Ark, The Sounds, Michael Monroe ja Flogging Molly. Angsti hieman helpotti, kun esiintyjälistaa katseli tarkemmin, mutta ei tämän kattauksen vuoksi jaksa lähteä takkuamaan kireiden porttijärjestelyjen ja huonojen kulkuyhteyksien kanssa.

Ilosaarirock

16.-18.7. www.ilosaarirock.fi
Bad Religion, Katatonia, DJ Shadow

Ilosaari on aina onnistunut poimimaan marginaalipullista sellaiset rusinat, joiden ei ensivilkaisulla uskoisi maistuvan yhdessä, mutta homma kuitenkin toimii. Vai onko Laulurinteen tunnelma jo niin vahva, että sinne tullaan bändeistä huolimatta? Bad Religion on kova kiinnitys, mutta minua ohjelma ei puhuttele tarpeeksi, että lähtisin köröttämään maan halki.

Rockperry

16.-17.7. www.rockperry.fi
Lauri Tähkä, Eppu Normaali, Irina, Lapko

Äkkiseltään Perryn kattaus muistuttaa enemmän Nokian kesäjuhlien (jonkin todella, todella tuottoisen vuoden jälkeen) kuin rockfestivaalin ohjelmaa. Toisaalta ohjelma on nyt paljon yhtenäisempi paketti kuin tasapainoilu ulkomaisen vuosikertahevin ja suomipopin välimaastossa. Volume on saattanut myötävaikuttaa Valkyriansin ja Soulsin kiinnityksiin, hieno homma. Tänä vuonna Rockperry on riippuvaisempi suotuisasta säästä kuin koskaan aiemmin, sillä varttuneempi kohderyhmä ei mielellään poistu mukavuusalueeltaan.

Flow Festival

13.-16.8. www.flowfestival.com

Haloo, nukutaanko siellä toimistolla? Flowlla on pokkaa julkaista ohjelmansa vasta huhtikuussa. Se voi tehdä näin, sillä yleisö on jo metromatkan päässä – maakuntafestareille matkustamista sen sijaan halutaan suunnitella jo keväällä. Harmittaa kun ei tullut viime vuonna lähdettyä, nyt odotukset ovat korkealla. Asfalttifestari sopii läpikotaisin kaupunkilaiselle muutenkin paremmin kuin telttakeppien vuoleminen.

Bubbling under…

Saunasta, Tuskasta sekä kovan startin saaneesta Sonispherestä minulla ei ole järkevää mielipidettä, sillä metallifestarit eivät koskaan ole olleet edes harkinnassa. Samoin Helsingin suuret yksittäiskonsertit jätin pois listasta, niistä löytyy kertaus Ilkka Mattilan rokkikesäkolumnista.

Tuli oltua aika negatiivinen, joten muistakaa tämän olevan blogi eikä Volumen virallinen festariopas. Ja meikäläistä saa oikaista ja valaista, jos jokin helmi jäi pois listasta. Mitäs festarisuunnitelmia teillä on, rakkaat lukijani?