Muun muassa Sigur Rosiin ja Mewiin rinnastettu The Deer Tracks saapuu maaliskuun alussa neljän keikan mittaiselle minikiertueelle Suomeen. Royalin lavalla ruotsalaista elektropopduoa lämmittelee herkullisen tanssittavaa indietä tarjoileva I Was A Teenage Satan Worshipper.

The Deer Tracks

The Deer Tracks on yhtä kuin David Lehnberg ja Elin Lindfors, kaksi lahjakasta musiikintekijää Ruotsin Gävlestä. Kumpikin oli jo ehtinyt maistaa tahoillaan ripauksen menestystä aikaisemmissa musiikkiprojekteissa, kunnes he vuoden 2006 lopulla tapasivat ja löysivät yhteisen, perin elektromagneetisen sävelen. Noista pienistä sävelistä syntyy täyteläisiksi äänimaisemiksi kasvavia kappaleita, jotka ovat kuin pyrähdys satuolentojen kansoittaman metsän halki – unenomaisia, mutta ei missään tapauksessa unettavia.

Syksyllä 2008 julkaistu esikoisalbumi Aurora noteerattiin korkealle erityisesti Englannissa: niin arvovaltainen Guardian kuin indiemusiikin raamattu NME suitsuttivat Auroran äänimaailman kauneutta. Eurooppaa ahkerasti kiertänyt duo saapuu Vaasaan upouutta materiaalia takataskussaan, sillä Eggegrund-ep:n digiversio julkaistaan sopivasti 1. maaliskuuta.


The Deer Tracks – Slow Collision

The Deer Tracks | MySpace-musiikkivideot

The Deer Tracks Spotifyssä

I Was A Teenage Satan Worshipper

Harva artistinimi ohjaa ensikertalaisen kuulijan yhtä väärille raiteille kuin I Was A Teenage Satan Worshipper. Bändi ei nimittäin soita ranteitaraastavaa tuomiopäivän metallia, vaan The Jesus & Mary Chainin ja Primal Screamin hengessä pörisevää electroclashia.

IWATSW sai alkunsa vuonna 2004 My Lovin’ Martianin alias Pasipetteri Viitasen kouluprojektista. Hän visioi viestinnän opintojensa lopputyönä niin hypnoottisen bändin, että sille alkoi satelemaan keikkapyyntöjä tosimaailmasta. Siksi IWATSW:n oli muuntauduttava sarjakuvahahmoista neljäksi lihaa ja verta olevaksi soittajaksi, jotka löytyivät Viitasen lähipiiristä. Sittemmin bändi on tanssittanut kansaa niin kotimaisilla festareilla kuin Euroopan klubeilla. Myös Tampereen teinisatanisteilla on tuoretta tarjottavaa vaasalaisyleisölle: kolmas pitkäsoitto Strange Lights julkaistiin helmikuun alussa.

IWATSW Spotifyssä

Info

The Deer Tracks (SWE), I Was A Teenage Satan Worshipper
Perjantai 5.3.2010
Royal Bar & Night, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 7 EUR (Volumen jäsenet 6 EUR)

Tapahtuman Facebook-event