Kotimaista uusmediaa seuraava Vierityspalkki kirjoitti pari päivää sitten kuvitteellisesta firmasta, joka elää elämäänsä Twitterissä. @graafikko ja @koodari ovat puineet mediaseksikkään firmansa vähemmän seksikästä arkea jo parin viikon aikana, mutta sittemmin joukkoon on liittynyt @myyntimies, @toimari ja @luova johtaja. Nyt ympärillä sählää myös @bisnesenkeliä, @reportteria ja tietenkin @vakioasiakkaita, jotka koko lystin maksavat.

Kuka näitä twitcomeja (© Jurkka Lemmetti) oikein kirjoittaa? Ihan sama! Kyseessä voi olla jonkin mediatoimiston ideoima viraalikamppis tai työkavereiden sattumalta keksimä tapa päästää duunihöyryjään ulos. Ehkä tekijät eivät edes tunne toisiaan: uuden Twitter-tunnuksen luo nimettömänä parissa minuutissa, jonka jälkeen voi liittyä osaksi tarinaa.

It-aiheisen saippuaoopperan lisäksi Twitteristä löytyy myös asiakaspalvelijoita kuten @sporakuski, @bussikuski ja @junakuski. Heidän tweeteissään dorkat asiakkaat saavat kyytiä kuin Aasiakas.netissä, konsanaan. Mielestäni parasta läppää tästä joukosta heittää Valelääkäri:

”Duunikaveri rupes pätemään illan pilluhommillaan. Livautin iltapäiväkahviin levyllisen pameja, katotaan miten mutrussa on naama huomenna.”

”Maanantaiaamuna krapula ja vapina, tuijotan leikkaussalin seinää.”

Roudaria en palvelusta vielä löytänyt, joten toivottavasti joku alan mies hoksaa pian mahdollisuutensa ja alkaa vuotamaan rokkikukkojen mokia lukijoiden iloksi. Nisse M:n palsta Rumbassa on tämän aiheen uranuurtaja, mutta paljon kiertue-elämän salaisuuksia jää Nisseltäkin kuulematta.