Bileiden markkinointi ei suinkaan lopu sillä sekunnilla kun ovet avautuvat. Liian usein tapahtumajärjestäjiltä unohtuu, että tiedotteet, kuvat ja videot hyvin sujuneista illoista olisivat mitä parhainta materiaalia seuraavan tapahtuman mainostamisessa. Vimmelbildien ympärille on syntynyt jopa bisnestä, kuten Stureplan.se, Cityn Spy Hard ja nähtävästi edesmennyt Vanilja.net. Kuvat bilehileistä saattavat toisista tuntua pinnalliselta roskalta, mutta niillä on suuri promoarvo: ”siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisit voinut olla mukana.”

Me Volumessa pyrimme aina hehkuttamaan hyviä kävijämääriä, vaikka jostain kumman syystä kaikki ravintolat eivät haluaisi niitä julkaista. Valokuvien suhteen olemme kuitenkin tehneet työmme huonosti: sen jälkeen kun pörröpäämme sai oikeita töitä Helsingistä, Volumen Flickr-tili ei ole juuri lihonut. Löytäisimme mielellämme uuden hovikuvaajan, joten mikäli olet valokuvausta harrastava musiikinystävä, laitahan faksia tulemaan!

Sitten katsaus viikonloppuun. Perjantaina jaettiin Skyn vipit, ja allekirjoittanut oli tietenkin käsi ojossa ottamassa himoittua korttia vastaan. Sky oli muistanut taltioimisen: kättelykomitean lisäksi tulijoita oli vastassa Jarmo Glader kameroineen. Gladerin pestaaminen narikkakuvaajaksi on ehkä liioittelua kuin kiekkoleijonien usuttaminen krapulaista puulaakijoukkuetta vastaan, mutta ainakin Joni, Tiilikka ja kumppanit saivat onnistuneita kuvia. Kun kuvat alkoivat myöhemmin illalla pyörimään yökerhon screeneillä, juhlavieraat lähes nauliintuivat paikoilleen odottamaan omaa otostaan. Turha siis väittää, etteivätkö bilekuvat kiinnostaisi ketään. Vielä kun Sky saisi kuvat kotisivuilleen tai Facebookiin, toimisivat ne kateudenherättäjinä varmasti pitkään.

Lauantaina vietimme Helsinkiin muuttavan Mikaelin läksiäisiä kulttuuripitoisissa merkeissä. Tällä kertaa otin oman kameran mukaan.

Ensin oli vuorossa Kuntsi, jossa Tuomari Nurmio esiintyi Marita Liulian taidenäyttelyn avajaisissa. Kiitokset Vonnelle näyttelyopastuksesta!

Ilkka Aro ei esiintynyt, mutta hienosta t-paidasta oli saatava kuva. Onkohan Ilkka lukenut muotiblogeja, kun poseeraus tuli niin luonnostaan?

Sisäsatamasta matka jatkui taskulämmintä jallua siemaillen Ritziin, jossa vietettiin varsinaista tunnelmointimusiikin teemailtaa. John Cape oli ehtinyt jo lopetella, mutta Salin Jr:n keikan lopun ehdimme näkemään.

Meadow Island.

Lopuksi siirryimme vielä täpötäyteen Domiin, jossa Valo ja kumppanit soittelivat dubia.

Ritz-visiitin ansiosta kulttuurikotitehtävien lista lyheni yhdellä. Tilanne näyttää nyt tältä:

– käy Rampin kesäteatterissa
– käy Wasa Teaterissa
– käy Ritzissä bändikeikalla
– kävele Öjenin luontopolku
– käy Vaasan Mailan matsissa
– kuuntele Street Jazzeissa joku keikka alusta loppuun
– istu ilta Ernstissä