Me muodikkaat dudet ja chiksit paitsi pukeudumme hyvin, myös syömme kaikkea eksoottista. Muotiviikon kunniaksi EK päätti pyöräyttää sushiannokset pöytäämme.

Sushi kuului pitkään ruokaympyrässäni kohtaan ”ihan kiva idis, kunhan mun ei tartte syödä”. Asenne heltyi, kun vietimme työpaikan pikkujouluista useita tunteja tamperelaisen Marusekin teehuoneessa syöpötellen ja juopotellen. Ruoka oli hyvää ja siitä tuli kylläiseksi, vaikka annokset vaikuttivatkin alkuun pieniltä. Japanilaisessa keskiketterässäkään ei ollut valittamista.

Tämä erä makisusheja täytettiin tursaiden, ankeriaiden ja muiden merihirviöiden sijaan kurkulla, avokadolla ja kylmäsavulohella – tuttua ja turvallista.

Wasabitahnaa siveltiin maltillisesti sisuksiin.

Lohisiivujen lisäämisen jälkeen nori-levy rullattiin tiukaksi pötköksi.

Valmis jööti valmiina pilkottavaksi. On se EK taitava!

Sushi tarjoiltiin kuivan siiderin kera. Ruoka oli hyvää, mutta sitäkin enemmän EK taisi olla mielissään siitä, että siistien valokuvien saaminen pakotti minut siivoamaan. Taustalla oleva risu on chilikasvimme, joka näyttää taas talvehtivan vailla lehden lehteä.