Viime päivinä kelit ovat olleet sellaiset, että taloihin, aitoihin ja muihin ulkopintoihin tiivistyy kuuraa. Kun aidanviertä kulkiessaan vetää lapasta aitaa vasten, syntyy aaltoviiva. Seuraava valopää hoksaa, että kuuraan voi myös kirjoittaa ja piirtää, ja pian seinissä onkin vilkas debatti käynnissä.

Tämä hymiö kuuluu selkeästi esittävän taiteen puolelle. Ei kovin omaperäinen, mutta ajaa asiansa.

Oikein mukavaa symboliikkaa, muistuttaa kaarnaan kaiverretuista rakkaudentunnustuksista. Mutta miksi kolme kättä: onko kyseessä kolmiodraama vai onko suhteen toinen osapuoli yksikätinen?

Lisää rakkautta Leipiksen seinässä.

Ohikulkija oli muistanut henkilöauton omistajaa Amarillon auringolla. Kaunis ajatus sekin.

Make love, not war. Kaunista ja antaa ajattelemisen aihetta. Ten points.

Riskei on otettava, toteaa MC Taakibörsta. Siksipä päätin elää hetken adrenaliinihuuruissa ja lähteä itsekin pahuuden poluille. Vaikka kuuragraffiteja voi periaatteessa posottaa seiniin keskellä kirkasta päivää, tuntui aidommalta noudattaa oikean graffitin pelisääntöjä ja välttää silminnäkijöitä. Etsin sopivan kohteen, ja kun mistään ilmansuunnasta ei näkynyt liikettä, loikkasin seinän ääreen tekemään ensimmäisen rötökseni:

Parempi aloittaa helpoista perusasioista.

Minäkin halusin kokeilla yhteiskunnallista vaikuttamista. ”Lue blogeja, älä tiilenpäitä” lääninvankilan muurissa tuntui liian uhkarohkealta ensikertalaiselle, joten tyydyin helpompaan aiheeseen.

Tämä on tribuuttini suurelle tuntemattomalle mestarille.

Kun kynnys oli kerran ylitetty ja ensimmäiset töherrykset tehty, nälkä alkoi kasvamaan syödessä. Mieli teki kuitenkin koko ajan suurempaa ja näyttävämpää – rakennukset alkoivat näyttämään jättimäisiltä piirustuslehtiöiltä silmissäni. Päätin, etten lähde kotiin ennen kuin olen tehnyt oman masterpieceni tai ainakin throw-upin. Sopivan seinää etsiessä vierähti tovi, mutta lopulta tiesin tulleeni oikeaan paikkaan. Ähersin nelijalkaisen vahtini kanssa puolisääreen asti yltävään hankeen ja ryhdyin töihin.

Siinä se on. Varjostukset ja outlinet jäivät tekemättä, mutta muuten olen ihan tyytyväinen.