Vuonna 2005 perustettu, suomalaiselle hip-hopille pyhitetty Flanelli-klubi juhlii kymmenettä iltaansa sekä uusien että vanhojen tuttavuuksien seurassa. Vaasalaisyleisön hyvin tuntema Kemmuru saapuu esittelemään uutta albumiaan kuin vanhojen ystävien pariin, Solonen sen sijaan aikoo tehdä täkäläiseen räppikansaan unohtumattoman ensivaikutelman.

Kemmuru

Mie tuun maalta beibe, ota vaatteet veke! Kun Matti Joensuusta, Miska Tikkakoskelta ja Jussi Rovaniemeltä päättävät perustaa bändin Helsingissä, mitä muuta yhteistyöstä voisi seurata kuin ”landespede”-räppiä? Paremmin taiteilijanimillä Jodarok, Aksim ja J-Laini tunnettu kolmikko on saanut niin pääkaupunkiseudun nokkavat skenetyypit kuin maakuntien syvät rivit puolelleen hyväntuulisella suomihiphopillaan. Vuonna 2001 perustettu Kemmuru tunnetaan käsityöläismentaliteetilla työstetyistä biiseistään, joissa ei ole hitustakaan perusteetonta pullistelua, johon turhan moni rap-ryhmä sortuu. Keikalla on luvassa runsaasti maistiaisia huhtikuun alussa julkaistavalta Meiltä puuttuu kaikki -albumilta.

Kemmuru Spotifyssä

Solonen

Hollywood-tähden henkivartijan kokoista Solosta on tituleerattu suomiräpin suurmieheksi jo vuosikaudet, mutta vasta viime vuonna lunasti lupaukset myös tekojen saralla. Tuolloin Pohjanmaan perukoilta Helsinkiin päätynyt artisti julkaisi sooloalbuminsa Harmaanaaman kirous, joka on nostettu useissa suomalaista hiphoppia tuntevissa medioissa vuoden 2009 parhaiden albumien joukkoon. Soolollaan Solonen esitteli yhtä aikaa spontaanin että asioita tarkkaan puntaroivan päähenkilön, jonka kerronnassa positiivisuus puskee ihailtavalla tavalla vastoinkäymistenkin läpi. Kun omaa juttua riittää, median huomiota ei tarvitse kalastella massiivisella vierailijalistalla – niinpä albumille kelpuutettiin mukaan ainoastaan Solosen uskolliset taustajoukot ja eräs Asa-niminen tyyppi. Menneisyydessä Solosen meriittilistaa koristavat rapin suomenmestaruus vuodelta 2002 sekä jäsenyys Avaintekijät– ja Narcotic-yhtyeissä.

Solonen Spotifyssä

Info

Kemmuru, Solonen
Lauantai 20.3.2010 klo 21-
Club 25, Raastuvankatu 25, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 8 EUR (Volumen jäsenet 7 EUR)
Huom! Käteismaksu kassalla ja baaritiskillä

Tapahtuman Facebook-event