Club 25:n paljon nähneet seinät natisevat liitoksistaan, kun Volume passittaa lavalle kolme brutaalia metallibändiä. Pohjanmaan junttakone Nicole tekee seuraa tamperelaiselle Medeialle, jonka keulilla karjuu Rotten Sound -yhteyksistään vaasalaisten hyvin tuntema Keijo Niinimaa. Kaksikkoa lämmittelee paikallinen voimaryhmä Process:Pain.

Nicole

Kauniista nimestään huolimatta Nicole on kuin paidaton pohjalaisisäntä risusavotassa: vahva kuin härkä, äkkipikainen ja maailman kotkotuksista riippumaton. Pohjalainen siksi, että yhtye tulee Seinäjoelta ja sylkee sanansa suomen kielellä. Vahva siksi, että raskaat kitarariffit vyöryttävät kappaleita eteenpäin turhaan kikkailuun sortumatta. Äkkipikainen siksi, että yhtyeen vaikutteet ovat Meshuggahin, Killswitch Engagen ja Lamb of Godin kaltaisessa turpaanvetometallissa, joka pääsee keikoilla parhaiten oikeuksiinsa. Ja riippumaton siksi, että yhtye on julkaissut kaikki tuotoksensa oman Biotech-levymerkin alla.

Vuonna 1997 perustettu Nicole on julkaissut neljä albumia, joista viimeisin, Tuomittujen joukkoon, näki päivänvalon vuosi sitten. Matkan varrella yhtye on osoittanut pystyvänsä nostamaan rimaa kerta toisensa jälkeen ja myös ylittämään sen. Kun muut samoihin aikoihin aloittaneet vaihtoehtometallin kotimaiset kilpakumppanit ovat pudonneet pelistä pois, Nicole on hionut ilmaisunsa yhä tylymmäksi sekä raskaammaksi. Tiiviisti yhteen hitsautuneella nelikolla on musiikissaan yhteinen visio sekä taito toteuttaa se.

Medeia

Medeia perustettiin Tampereella vuonna 2002 vain yhtä tarkoitusta varten: paiskatakseen omaperäisen mättönsä maailman silmille ilman kompromisseja. Vaikka puhutaankin aggressiivisesta death- ja black-metallin sekä metalcoren sekasikiöstä, nerokkaat biisirakenteet suvantokohtineen erottavat Medeian tasapaksummin kaahaavista kollegoistaan.

Omakustanteena nelisen vuotta sitten julkaistu esikoisalbumi Quantum Holocaust: World Domination herätti metallipiireissä sellaisen innostuksen, että seuraajaa ei enää tarvinnut tehdä omin voimin. Kumppaniksi valikoitui lopulta Fullsteam Records. Samoihin aikoihin myös kokoonpano sai nykyisen muotonsa, kun Rotten Soundista tuttu kultakurkku Keijo Niinimaa astui remmiin. Apokalyptisia tunnelmia tarjoava kakkosalbumi Cult julkaistiin loppuvuodesta 2008 ja seuraavan vuoden yhtye kiersi Keski-Eurooppaa ja merkittävimpiä kotimaisia festareita.

Process:Pain

Illan ensimmäiset löylyt pääkaksikon eteen heittää vaasalainen Process:Pain, joka nähtiin reilu vuosi aiemmin ensimmäisen Vaasa Metal Nightin ja myöhemmin V-Klubinkin kattauksessa. Yhtyeen tehokas yhdistelmä hardcorea ja death- sekä thrash-metallia tukeutuu tiukkaan ja detaljirikkaaseen soittoon – jos et usko, tarkista asia yhtyeen MySpace-sivulta!

Info

Nicole, Medeia + Process:Pain
Perjantai 19.3.2010 klo 20-
Club 25, Raastuvankatu 25, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 10 EUR (Volumen jäsenet 9 EUR)
Ennakkoliput Anttila Top Ten 1.3. alkaen

Volumen Facebook-event
Fullsteamin event

Aikataulu

20:00 ovet
21:30 PROCESS:PAIN
22:30 MEDEIA
00:00 NICOLE