Tuottajavelho Mikko Tamminen soitteli ruokatunnilla ja kyseli Sportin matsiin. Olisi kuulemma parhaat paikat tiedossa koko hallista. Olen tottunut katsomaan Sportin pelit fanipäädystä, onko parempia paikkoja muka olemassa? Suostuin kuitenkin mukaan ja seurueemme kolmanneksi jäseneksi lähti Pyssykylän sheriffi Janne.

pp1

Tamminen (ei sukua Juhanille) neuvottelee lipuista. ”Parhaat paikat tarttis saada.”

pp11

Parhaat Paikat on lähes suora kopio muutaman vuoden takaisista Hockey Night -lähetyksistä….

pp2

…ja juuri sen takia minä rakastan Amarilloa. Amarilloa, Ylätorilta.

pp3

Tältä korkeudelta kelpaa seisomakatsomoonkin tottuneen ihmetellä peliä…

pp5

…varsinkin kun on mukava istumapaikka, nippu juomalippuja ja vastassa timantinkova HeKi Heinolasta. Suuresta urheilujuhlasta ei puutu enää mitään.

pp9

Myyntipäällikkö Mikki Vironen kävi kättelemässä meidät ja briiffasi nauttimaan illasta täysin siemauksin. Joukkueiden jäälletulon aikana vähän jännitti, joudummeko kättelemään valmentajat tai pudottamaan avauskiekon. Onneksi mitään snacksien syömistä kummempaa ei ollut ohjelmassa.

pp4

Robin Bergman karvaa kiekon alivoimalla ja yllättää HeKi-vahdin etukulmasta. 1-0.

pp4

Bergman jälleen, 2-0.

pp4

HeKi tekee komean ylivoimamaalin, Tami ottaa mielestäni aikalisän ihan syyttä. 2-1.

pp4

Viisi minuuttia myöhemmin HeKi lyö pelin tasoihin, mutta Parhailla Paikoilla ollaan vielä levollisia. 2-2.

pp4

Tuplajäähy kostautuu, HeKi menee johtoon samalla sekunnilla kun Sportilla neljä miestä jäällä. Mikonkin ilmeessä näkyy jo huolen häivähdys. 2-3.

pp10

Sipsit ovat lopussa eikä missään näy Wilmaa huolehtimassa täydennyksistä. Jätkät, me saatetaan hävitä tää peli.

pp6

Parhailla Paikoilla ei ole sidottu erätaukojen rytmiin, vaan pöperöä voi kipaista koska tahansa. Hodarit poskeen ja samalla illan sankari Bergman ohjaa Juha Salmun kudin maaliin. 3-3.

pp4

Jatkoajalle tässä joudutaan. ”Neljällä neljää vastaan pelaaminen sopii Sportin hyökkäystaitavalle joukkueelle”, lupaa Mikko.

pp7

Yhdeksän sekuntia ennen jatkoajan loppua Lou Dickenson murtautuu läpi ja lyö oman irtokiekkonsa sisään. Satumainen 4-3 voitto ja Parhailla Paikoillakin tuuletetaan villisti.