Tiedättehän millainen pyörre pankkitilillä vierailee, kun hyvätapainen mutta riehakas herraseurue lähtee tuulettumaan toiseen kaupunkiin? Huonostihan siinä käy, mutta rahanmenoa pitempään harmittaa kustannusten epätasainen jakautuminen. Yksi on ostanut juomat, toinen tankannut bensat, kolmas kuittaa taksin yön pikkutunneilla ja neljäs hotellin seuraavana aamuna. Jos reissu järjestetään lokakuussa, tilit ovat tasoissa ja kaikki tyytyväisiä suunnilleen toisen adventin aikoihin.

Joskus muinoin Suomessa oli Avant-niminen korttirahasysteemi, mutta sille riitti käyttäjiä ilmeisesti tasan yhtä paljon kuin puhelinkopeille. Tässä seuraakin ilmainen liikeidea minkä tahansa rahalaitoksen hyödynnettäväksi: kimppamaksukortti.

Maksukorttiin osallistuvat sopivat voimassaoloajasta ja siirtävät kukin yhdessä sovitun summan verkkopankissa tälle ”yhteiselle tilille”. Fyysisiä kortteja voisi olla yksi tai useampi, ne postitetaan sankareillemme tilauksen jälkeen. Kun reissu sitten alkaa, osallistujat maksavat kaiken yhteiseksi tarkoitetun sälän tällä kortilla. Voimassaoloajan päätyttyä kortille jääneet rahat palautuvat osallistujien tileille tasaosuuksin. Korteilla voi joko heittää vesilintua tai ne voi jättää talteen myöhempää uudelleenaktivointia varten.

Pakettiin voisi halutessaan liittää vielä Ritarikunnan lanseeraaman Buda-kaskon, vahinkovakuutuksen joka kattaa kyselemättä kaikki vaikutuksen alaisena hukatut tavarat ja toheloinnit.

Kuten sanoin, idea on täysin vapaasti hyödynnettävissä. Mutta jos Nordea haluaa painattaa kunniakseni ensimmäisiin kortteihin kuvasarjan, jossa idean isä ryystää olutta kauniina kesäpäivinä eri puolilla Suomea, olen käytettävissä.