Tuttavani Jocka on pyörittänyt Viihdelehti Stara.fiä jo vuosikaudet ja rakentanut siitä yhden maan vilkkaimmista viihdesivustoista. Staran sisältö on suurimmaksi osaksi BB-uutisia, Hollywoodin juorusaittien suoraa siteerausta ja ”Tissit näkyy -katso kuvat” -RSS-journalismia, mutta Jockan toimittajanvainua ei pidä mennä sen perusteella aliarvioimaan. Herran omiin lähteisiin perustuvista jutuista ja levyarvioista välittyy pitkä kokemus musiikin ja toimittamisen parissa.

Uusimman skuuppinsa Jocka kaivoi musiikkibisneksen ammattilaisten vuosittaisesta seläntaputtelufestarista, Musiikki & Mediasta. Seminaariväen keskuudessa oli herättänyt epäilyjä, kuinka Deep Insight saattoi voittaa parhaan suomalaisen esiintyjän palkinnon MTV Europe Music Awardsissa. Staran kaivama data vahvistaakin, että ”deepparit” häviävät muille ehdokkaille, Apulannalle, Cheekille, Disco Ensemblelle ja Happoradiolle, lähes kaikilla mittareilla: albumi- ja latauslistasijoituksissa, listaviikoissa sekä sosiaalisen median fanimäärissä. Kymmenkertaiset fanilaumat omaavien Apulannan tai Cheekin olisi luullut vievän yleisöäänestyksen mennen tullen.

Juttu herätti huomioni kun muistin, että vain pari viikkoa sitten Nisse M paljasti Rumbassa, kuinka DI-vokalisti kitaristi Johannes oli vetänyt ns. Facebook-herneet samaisen äänestyksen takia. Ettei vain Nissen mainitsema alemmuuskompleksi Disco Ensembleä ole saanut kaverukset luisumaan kaidalta polulta ja turvautumaan jopa hakkerointiin?!?

Vilunkipelistä Staralla ei ollut esittää todisteita, mutta toivottavasti lukijalle jää uutisesta takaraivoon terve epäluulo kaikenlaisia nettiäänestyksiä kohtaan. Kun sinkkulistan ykköseksi pääsee kuka tahansa pienlevy-yhtiöpersoona kierrättämällä peräkärryllisen äänitteitä tukkurin kautta ja albumilistan sekoittaa jokainen levyale tai uudelleenjulkaisu, on kansan kuuntelemaa musiikkia mitattava jollain uudella tavalla. Valitettavasti nettiäänestyksissä käy niin, että bändi jolla on eniten kavereita tuppaa voittamaan. Fanien masinoiminen äänestämään on sallittua ja suotavaakin, mutta puolueettomia tuloksia näin on turha odottaa. Olenkin jo pitkään jättänyt yleisöäänestykset ja sinkkulistasijoitukset huomiotta musiikkijuttuja tehdessä, vaikka niitä tungetaan innokkaasti bändien biografioihin.

Deep Insight on joka tapauksessa kelpo bändi, joten päätetään tämä katsaus netin kummalliseen maailmaan heidän tuoreella musiikkivideollaan:

[youtube]-g37Xt8_eEI[/youtube]

Deep Insight – Dangerous