Royalissa tanssittiin lokakuussa ennennäkemättömät ska-tanssit, kun Capital Beat pomputti vaasalaisyleisöä mielensä mukaan. Nyt Volume annostelee toisen rautaisannoksen vastaavanlaista herkkua, kun genren kotimainen kuningas, The Valkyrians, saapuu visiitille. Illan lämpimät alkutahdit tarjoaa pietarsaarelainen reggaeryhmä The Journeymen.

The Valkyrians

thevalkyrians

The Valkyrians. Kuva: Nauska

”Tämän pitäisi soida kaikkialla” on ensireaktio The Valkyriansin uunituoretta The Beat Of Our Street -albumia kuunnellessa. Ska pysyy Suomessa sitkeästi marginaalissa, vaikka sen hyväntuuliset rytmit olisivat parasta mahdollista itsehoitolääkettä kaamokseen. Onneksi on The Valkyriansin kaltaisia bändejä, jotka viittaavat formaattiradioille kintaalla ja levittävät skan ilosanomaa väsymättömällä keikkailullaan. Vuonna 2002 toimintansa aloittanut bändi on Suomen lisäksi kiertänyt ahkerasti Saksassa ja pistäytynyt muun muassa Ruotsissa, Espanjassa ja Tsekissä. Helsinkiläisryhmän musiikkia voisi luonnehtia perinnetietoiseksi sekoitukseksi varhaista reggaeta, 60-luvun jamaikalaista skata sekä 70- ja 80-lukujen vaihteen englantilaista two tonea.

The Journeymen

Leppoisaa roots-reggaeta soittava The Journeymen saapuu Volumen vieraaksi Pietarsaaresta. Kahdeksanhenkisen ryhmän Time To Grow -esikoisalbumi julkaistiin vuonna 2007 ja parhaillaan MySpacesta löytyy nippu tämänvuotisia biisejä, joita bändi palaa halusta päästä esittämään keikoilla. Tanssittavien rytmien mukana kulkee myös yhteiskunnallinen sanoma tasa-arvon ja rakkauden tärkeydestä. Kotimaisissa reggaepiireissä The Journeymenistä odotetaankin suomireggaen uuden tulemisen käynnistäjää. Bändillä on harvinaisen avoin suhde musiikin internetlevitykseen: se jakaa omaa materiaaliaan ilmaiseksi The Pirate Bayn kautta!

Info

The Valkyrians, The Journeymen
Lauantai 28.11.2009 klo 22-
Royal Bar & Night, Hovioikeudenpuistiko 18, Vaasa
Ikäraja K-18
Liput 7 EUR (Volumen jäsenet 6 EUR)
Ennakkoliput tulevat myyntiin Anttila Top Teniin 9.11.

Tapahtuman Facebook-event