Rumba ja YleX järjestivät syksyllä Tulevaisuuden Tusina -äänestyksen kartoittaakseen tämän hetken kuumimmat bändit, jotka eivät vielä ole julkaisseet debyyttialbumiaan. Kysely lähti 300 musamogulille kautta Suomen, allekirjoittanut heidän joukossaan. Tai todennäköisesti gallup oli osoitettu Samille tai Markolle, mutta koska se tupsahti tiedottajan sähköpostiin, täytin sen paskantärkeänä itse.

Kyselyssä pyydettiin mainitsemaan viisi bändiä, joita ei tarvinnut sen kummemmin laittaa järjestykseen. Uusimman Rumban taitossa koko Tulevaisuuden Tusina esiteltiin melko tasa-arvoisesti, mutta YleXin sivuilta paljastuu kolmen kärki mainintojen lukumäärässä mitattuna:

1. Le Corps Mince de Francoise
2. Villa Nah
3. Jaakko & Jay
4-12. Delay Trees
Doom Unit
Nightsatan
Pertti Kurikan Nimipäivät
The Blanko
The Wrecking Queens
TV Off
Wedding Crashers
Zebra And Snake

Koska äänet on laskettu ja tulokset julkaistu, en kai syyllisty kovin pahaan rötökseen vaikka julkaisenkin oman listani. Hieman enemmän kotiinpäin vetämällä listan olisi voinut täyttää pelkillä vaasalaisilla artisteilla, mutta koitin sen sijasta nostaa esiin hyviä nimiä, jotka ovat nousseet tähtäimeeni vasta kuluvan vuoden aikana – tämä pudotti esim. Thunderbaumin, The Duken, The Nancy Whan sekä ulkopaikkakuntalaisista The Wrecking Queensin listaltani. Älkää lyökö naamaan kun seuraavan kerran nähdään. Tässä oma Top 5:ni.

wedding

Wedding Crashers: Keikoilla valloittava pelimannikolmikko on jo tehnyt selvää jälkeä, toivottavasti biisimateriaalin punainen lankakin kirkastuu debyyttialbumille.

Gokillyourdarlings: Helsinkiläis-vaasalainen ryhmä on kypsytellyt esikoistaan jo parisen vuotta, eikä aika ole MySpace-maistiaisten perusteella mennyt hukkaan. Billy Talentin ja Disco Ensemblen ystävät löytänevät tästä mielenkiintoisen tuttavuuden.

The Megaphone State: Vanhan räppijäärän sydäntä lämmittää, että uikuttavan autotunen ja adhd-syntikoiden aikakaudella hip-hopissa on vielä tilaa myös orgaanisemmille äänille. Heinäkuussa julkaistu omakustannealbumi ei toivottavasti tiputa bändiä Rumban tuoreiden nimien haavista.

One Morning Left: Kotimainen levymarkkina ei juuri vavahtele post-hardcoren, screamon ja syntikkajumpan tahdissa – siksipä viisimiehinen vaasalaisryhmä aikoo koukata parrasvaloihin ulkomaiden kautta.

Helsinki 78-82: Top Billin -kollektiivin syövereistä kantautuva silkinpehmeä jytke on musiikillinen synonyymi neonvalojen loisteessa lipuville yönmustille autoille.