Nykyään musiikkia tulee joka puolella ja joka tuutista. On spotifyt, myspacet jne, radiokanavia joka lähtöön ja televisiostakin saa useamman musiikkikanavan halutessaan näkyviin. Tämä musiikin arkipäiväistyminen ja taustameluksi muuttuminen on aiheuttanut jonkin verran keskustelua.

Kaverin kanssa pysähdyttiin muistelemaan kuinka hienoa oli aikoinaan hakea kaupasta oman suosikkibändin levy, LP, ja kotona kuunnella se kerta toisensa jälkeen läpi tutkien kansien kuvia ja tutkien kuka oli säveltänyt minkäkin biisin.  Siis pysähdyttiin kuuntelemaan.  Levyä ei laitettu vain päälle ja alettu tekemään jotain muuta. Joskus otettiin mukaan kaveri tai kaksi levyn kuunteluun. Nyt hävettää myöntää, että musiikin helposta saatavuudesta ja runsaasta tarjonnasta johtuen uutuuslevyistä ei enää tule suuria tapauksia itselleni. On melkein sama kuin kävisin lähikaupasta ostamassa maitoa ja leipää kotiin. Musiikkia itseasiassa saan jopa tätäkin helpommin ja nopeammin.

Kuinka moni pysähtyy nykyään tosiaan kuuntelemaan uuden levyn? Itselleni Alice in Chainsin uutukainen teki tämän, toki senkin kuuntelin Spotifyn kautta yövuorossa. Onko musiikista ja sen kuluttamisesta katoamassa jotain oleellista sen arkipäiväistymisen vuoksi? jokatapauksessa musiikkia on helpommin saatavilla ja enemmän tarjolla kuin koskaan. Tässä on paljon hyvää, mutta jotenkin tuo kolikon toinen puoli myös latistaa hommaa merkittävästi.