Miksi politiikka ei kiinnosta kansan enemmistöä, eikä varsinkaan nuorisoa? Miksi Miikka kannattaa mieluummin Chelseaa kuin kokoomusta? Miksi Teemu polkee viisi kertaa viikossa lätkätreeneihin, mutta ei vaivaudu kerran neljässä vuodessa äänestämään? No minäpä kerron, käyttäen Ylen mediamaksua esimerkkinä.

Ensin Lintilän työryhmä kehitteli tv-luvan tilalle mediamaksun, joka lankeaa joka kotiin ja yritykseen samansuuruisena, käyttipä Ylen palveluja tai ei. Työryhmän kuvittelemassa Suomessa jokainen kunnon kansalainen katsoo puoli yhdeksän uutiset, Loton ja Urheiluruudun sekä kuuntelee Merisään. Näin on ennenkin ollut ja tulee aina olemaan, saatana!

Kansa tyrmistyy. Opiskelijat vastustavat. Yrittäjät vastustavat. Addresseja kerätään ja foorumit puhisevat kiukkua. Kansanedustajistakin jopa puolet pitää ideaa sutena. En muista nähneeni ainuttakaan gallupia, jossa enemmistö olisi pitänyt mediamaksun puolta. Maksun ainoa puolustuspuhe on se, että 175 euron suuruisena se olisi (ainakin muutaman vuoden) nykyistä tv-lupaa halvempi. Tämä kelpaa nykyisen luvan maksajille, joten näin heidät on nerokkaasti ostettu hiljaiseksi keskustelusta.

Nousseen myräkän perusteella luulisi, että työryhmä passitettaisiin takaisin kampaviinerien tuoksuiseen kammioonsa miettimään, mitä tuli ehdotetuksi. Mutta ei, puoluejohtajat narrikuningatar Suvi Lindenin ohella paukuttavat maksun kaikessa hiljaisuudessa läpi, aivan kuin mitään vastalauseita ei olisi koskaan esitettykään. Maksu otetaan käyttöön eikä kukaan saa vapautusta, täts it. Ei vaikka olisit kuurosokea lestadiolainen, suomea ymmärtämätön siirtotyöläinen tai ilman sähköä elävä erakko. Ja kun maksu aikanaan tulee eduskunnan eteen, lampaat painavat puoluekurin orjina sovittua äänestysnappia.

Vaikka kuinka hehkutettaisiin demokratiaa ja kansalaisvaikuttamista, Miikan ja Teemun mielipiteellä ei Suvin, Matin ja Jyrkin silmissä ole mitään arvoa. He eivät ole kuulleetkaan sitä. Siksi politiikka ei kiinnosta.

Tämän kiukunpuuskan jälkeen allekirjoittanut alkaa täyttämään levylaukkua illan bändi-iltaa varten. Royalissa ei ainakaan katsota telkkaria, vaan jumpataan ja juuaan kaljaa! Nähdään siellä!