Seurasin edellisviikon Spotify-soittolistan muodostumista monttu auki. Vain muutamassa tunnissa listalle pölähti yli sata kappaletta teeman aiheesta. Siksi uskallan kokeilla hieman haastavampaa teemaa. Kolmas Spotify-perjantai on nimihirviö nimeltä Cover, Sample, Remix, Plagiaatti.

LINKKI SOITTOLISTAAN TÄSSÄ

Säännöt sallivat neljä tapausta:
– Coverversio toisen artistin tunnetuksi tekemästä biisistä
– Uudempi kappale käyttää vanhemmasta otettua samplea
– Kappale on remixattu uudestaan
– Uudempi kappale plagioi eli muistuttaa vanhaa häiritsevän paljon

Listalle etsitään siis kahden biisin taistelupareja. Laita alkuperäinen ensimmäiseksi ja uudempi versio sen perään. Olen pohjustanut listaa esimerkeillä:

Limp Bizkitin Behind Blue Eyes on cover The Whon samannimisestä kappaleesta
Black Moonin I Got Cha Opin perustuu Barry Whiteltä otettuun sampleen
MSTRKRFT on remixannut Wolfmotherin Womanin uuteen uskoon
Anna Erikssonin Ei Se Mennyt Niin muistuttaa Weezerin biisiä enemmän kuin Sipe välittäisi myöntää

Soittolistasta ei välttämättä tule yhtä pitkää ja sujuvaa kuin edelliskerroilla, mutta tämänkertainen teema antaa osallistujille vapaat kädet revitellä musiikkitietämyksellään. Kommenteissa voi väitellä esimerkiksi siitä, onko kaikki keksitty jo? Ja onko alkuperäinen aina parempi?

Mikä on Spotify-perjantai?

Aina torstai-iltana alamme kokoamaan Spotifyssä yhteistä soittolistaa, jolla viikonloppu lähtisi hauskemmin käyntiin. Kuka tahansa on tervetullut lisäämään biisejä listalle, kunhan viikon teemassa pysytään. Listan sisältöä voi puida blogin kommenteissa. Samalla kannattaa ehdottaa seuraavaa teemaa!

Aikaisemmat soittolistat

Vanhemmat listat on suljettu muutoksilta, mutta ne ovat kuunneltavissa tästä:
Spotify-perjantai 1: festarikesä 2009
Spotify-perjantai 2: girls, girls, girls

PS. Minulla on kolme Spotify-kutsua jaettavana. Jätä kommentti tähän kirjoitukseen ja laita toimiva sähköpostiosoite mukaan (se näkyy vain minulle, ei julkisesti), niin laitan kutsut tulemaan nopeimmille.