Vaasassa kuullaan lokakuussa rautaisannos hyväntuulista kitarapoppia, kun tulikuuma indieorkesteri Cats On Fire palaa entiseen kotikaupunkiinsa. Kissalan pojat saavat seuraa yhdestä syksyn ajankohtaisimmasta artistista, laulaja-lauluntekijä Mannasta.

Cats On Fire

catsonfire2_kuvajessikarapo
Cats On Fire. Kuva: Jessika Rapo.

Vaikka Cats On Fire pitääkin Turkua nykyisenä kotikaupunkinaan, ovat bändin juuret tukevasti Vaasassa. Laulaja-kitaristi Mattias Björkasin vuonna 2001 perustama ryhmä soittaa ajattoman tyylikästä kitarapoppia, jossa saattaa kuulla vaikutteita vaikkapa The Smithsistä ja Belle and Sebastianista. Kotimaisten keikkalavojen lisäksi yhtye on levittänyt svengaavaa ilosanomaansa mm. Espanjaan, Saksaan, Iso-Britanniaan ja Ruotsiin. Kriitikoiden ylistämä kakkosalbumi Our Temperance Movement julkaistiin maaliskuussa.

Soundi 4/5: ”Äärimmäisen tyylikäs kitarapoplevy”
Viihdeimperiumi 4/5: ”Erinomaista kotimaista brittipoppailua”
Vertigo.cd 4/5: ”Seesteinen ja loppuun asti mietitty kokonaisuus”

Manna

manna2_kuvakaapokamu

Manna. Kuva: Kaapo Kamu.

Harva muusikko on paistatellut kotimaisen median parrasvaloissa kuluvana syksynä niin paljon kuin helsinkiläinen Mariam ”Manna” Jäntti. Eikä ihme, sillä naisen historiasta riittää kerrottavaa: näyttelijä, malli, suku täynnä suomalaisen rockin sisäpiiriläisiä… Vakuuttavasta taustajoukosta huolimatta Manna on myös omilla jaloillaan seisova laulaja-lauluntekijä, joka yhdistelee vapautuneesti elementtejä soulista, rockista ja popista. 30.9. julkaistavan kakkosalbumi Songs of Hope and Desiren biisit ovatkin lähes kokonaan Mannan omia luomuksia. Rosoisen tuotannon vertaaminen esimerkiksi PJ Harveyyn tai Debbie Harryyn ei liene kovin kaukana totuudesta. Mannan keikkakokoonpanossa kitaraa operoi Mikko Joensuu, jonka bändi Joensuu 1685 ihastutti Volumen indieillassa vuosi sitten.

Rumba 4/5: ”Mannan laulut olisivat voineet syntyä 2000-luvun Helsingin sijasta 70-luvun New Yorkissa”

Info

Cats On Fire, Manna
Lauantai 24.10.2009 klo 22-
Royal Bar & Night, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
DJ Anttiwalker
Ikäraja K-18
Liput 7 EUR (Volumen jäsenet 6 EUR)
Ennakkoliput Vaasan Anttila Top Tenistä 12.10. alkaen

Tapahtuman Facebook-event