Tämä keskiviikko sujui aika mediahenkisissä merkeissä. Aamupäivällä annoin Peppar-sivustolle Volumesta haastattelua ja poseerasin kameralle kädet taskussa rock-uskottavassa porttikongissa. Tämä juttutuokio ehti hädin tuskin loppua, kun Anssi soitti Radio Vaasasta ja pyysi studiolle tarinoimaan illan V-Klubista ja Volumen syksystä. Tunsin oloni tärkeäksi kuin Timo T.A. Mikkonen, kun liihottelin kävelykadun poikki kohti Anttilan taloa.

Toimittaja haastattelee toimittajaa -tilanteet ovat kaikkea muuta kuin lempipuuhaani, mutta kun tiedottajaksi on lupautunut, sitä joutuu välillä tekemään. Yritän kuitenkin nakittaa varsinaisten lausuntojen antamisen aina Markolle, vaikka kaveri todennäköisesti kaipaisi välillä lomaa Volumen kasvoina toimimisesta. Sori vaan Marko, mutta jeesusletti ja parta sopivat niihin kasvoihin paremmin kuin liikemiesrillit ja karkuun juokseva hiusraja.

Vapaapudotuksen parhaina päivinä saatoimme antaa Pekan kanssa bändihaastatteluja, jotka rönsyilivät minuuteiksi täysin sivuraiteille sekä sisälsivät puujalkavitsejä, sisäpiirihuumoria ja keskenään ristiriitaisia vastauksia samaan kysymykseen. Matskun purkaminen lienee nostanut toimittajan hatutuskäyrän jyrkkään ylämäkeen, mutta vastapainoksi seassa saattoi lymyillä joku puolitahaton möläytys, josta jutulle sai otsikon ja punaisen langan.

Nykyisin en oikein saa tiedottajan/toimittajan roolia pois päältä, kun olen itse haastateltavana. Muistinko mainita kaikki yksityiskohdat? Ilmaisinko asian mahdollisimman selkeästi? Miten saisin oman agendani jutun keskipisteeksi? En ole sentään vielä sitä tyyppiä, joka pyytää jutun sähköpostiin ”tarkistettavaksi” ja alkaa sitten kirjoittamaan tarinaa uusiksi omin sanoin, mutta kuka laskelmoivaa kettua haluaa haastatella? Herkullisimmat juorut Anssinkin kanssa vaihdettiin vasta mikrofonin sulkeuduttua.

Jotta päivän mediaseikkailuni ei menisi aivan hukkaan, muistakaa että meillä on tulossa paljon hyviä tapahtumia! V-Klubi pyörähtää käyntiin alle kahden tunnin kuluttua ja ensi viikon lauantaina Kouvolasta jyrähtää The Souls Vaasaan.