Tässä illassa ei rosoisia riffejä säästellä! Arvostelijoiden vuoden rock-sensaatioksi kohottama kouvolalaistrio The Souls saa sparrausapua Pohjanmaan parhaimmistolta. Volumen dj:t pitävät huolen siitä, että illan ääniraita miellyttää rokkikansaa myös bändien välissä.

The Souls

thesouls07

Virallisen tarinan mukaan The Souls on perustettu vuonna 2007, mutta todellisuudessa kouvolalaisveljekset Jani ja Toni Orpana ovat musisoineet yhdessä koko pienen ikänsä. Lopullisesti palaset loksahtivat kohdalleen, kun basisti Antti Takalo liittyi vahvuuteen muutama vuosi sitten. Yhdessä trio synnyttää ajattoman ja loistavan bändisoundin, joka tuo mieleen toisaalta 60–70-lukujen taitteen psykedeliarockin à la Jimi Hendrix, toisaalta Oasiksen stadionin kokoisine riffeineen. Ryhmä vakuuttaa kuulijansa myös keikalla: juuri tätä rokkikansa on kaivannut Hellacoptersin lopetettua! Kuluvan vuoden aikana The Souls onkin päässyt lämmittelemään Danko Jonesin ja Eagles of Death Metalin kaltaisia maailmantähtiä. Debyyttialbumi The Grand Confusion ilmestyi keväällä 2009 Spinefarmin julkaisemana.

Desibeli.net: ”Eläköön rock´n´roll!” 5/5
Rumba: ”Vuoden kotimainen rokkiräjähdys” 4/5
Rokkizine: ”Kaikkea sitä, mitä vanhemman rockin ystävä osaa kaivata” 7/10

Smokesuit

[youtube]-Mni14oFdDc[/youtube]

Seinäjokinen Smokesuit tulee usein luokiteltua grungeksi, mutta vuodesta 2003 nykyisellä kokoonpanollaan toimineen ryhmän vaihtoehtorock on paljon muuta kuin 90-luvun uudelleenlämmittelyä. Sävellykset etenevät pääosin pitkin tummasävyisiä polkuja ja solisti Marcus Hietasen repertuaarista löytyy niin lämpöä kuin intensiivistä ärjyntääkin. Yhtyeen tuorein julkaisu on kesäkuussa valmistunut The Dead EP.

Thunderbaum

thunderbaum

Valtaisan live-energian omaava Thunderbaum on kovalla työllä puskenut itsensä signaamattomien kotimaisten bändien eliittiin. Viimeisimpänä meriittinä Thunderbaumilla on vyönsä alla keväällä käyty Alkupiste-bändikilpailu, jossa retkue selvisi satojen tarjokkaiden joukosta aina kärkikolmikkoon asti. Vaasan rokki-idiootit ovat olleet kesän kasvamassa korkoa keikkalavoilla ympäri Suomen, nyt on aika toivottaa ryhmä takaisin kotiin.

Info

The Souls, Smokesuit, Thunderbaum
Lauantai 19.9.2009 klo 22-
Royal Bar & Night, Hovioikeudenpuistikko 18, Vaasa
Ikäraja 18 vuotta
Liput 7 EUR (Volumen jäsenet 6 EUR)

Tapahtuman Facebook-event