Volume Metal Night: Medeia, Veristi, Swollen Eye View

01.04.2016 @ Leipätehdas

Info

Liput ovelta: 10€

K-18

perjantai 01.04.2016

22 - 04

Leipätehdas
Hietasaarenkatu 14
65100 Vaasa

Tapahtuma Facebookissa

Toista kertaa järjestettävässä Volume Metal Nightissa työnnetään pykälää isompi vaihde silmään, sillä illan pääesiintyjäksi saapuu Medeia vaasalaislämppäreinään Veristi ja Swollen Eye View!

Medeia on modernia death metalia soittava tamperelaisyhtye, jonka live-esiintymiset ovat maan metalliskenen energisimpiä. Neljä pitkäsoittoa ja kaksi EP:tä julkaissut yhtye tuli taannoin vaasalaisille tutuksi Rotten Sound -vokalisti Keijo Niinimaan uutena bändinä, mutta nykyään yhtyeen keulilla huutaa toinen mielenkiintoinen nimi: YouTubessa Finowa-nimimerkillä huomiota herättänyt Frans Aalto. Muun muassa biiseistään Abandon All ja We All Fail tunnettu bändi palaa Vaasaan kuuden vuoden tauon jälkeen.

Vaasalainen Veristi esittää dramaattista ja melankolista metallia, jossa huomion kiinnittää erityisesti Satu Huhtalan klassista laulua ja örinää yhdistävät vokaalilinjat. Bändin tuoreimmalla Musta sielu -EP:llä raakoja ja runollisia tarinoita esitetään toisaalla herkästi ja suurieleisesti, kun taas toisaalla kuuluvat läpi jopa mustan metallin vaikutteet.

Melodista death thrashia esittävä Swollen Eye View palaa keikkalavoille Vaasassa uudistuneen kokoonpanonsa kanssa. Infernon arviossa bändin Art of War -EP:tä kuvailtiin seuraavasti: ”Musiikkiin on saatu sekoitettua death metalin jyhkeys ja thrashin raivo niin upeasti että harvoin kuulee. Myös teknisyyttä ja pirullisia melodioita vaaliva esitys jättää montun auki ja hämmentyneeksi.”

Kommentit

kommenttia

Kaikki tulevat tapahtumat