Ajattara & Magenta Harvest

09.09.2017 @ Leipätehdas

Info

Ennakkoliput: 13€ (Volumen jäsenet 11€) +toim.maks. Liput ovelta 15€ (Volumen jäsenet 13€).

K-18

lauantai 09.09.2017

22 - 03

Leipätehdas
Hietasaarenkatu 14
65100 Vaasa

Osta liput Tapahtuma Facebookissa

Ajattara

Facebook

Kotisivut

Spotify

Magenta Harvest

Facebook

Spotify

Legendaarinen black metal -yhtye Ajattara saapuu Vaasaan ja luo synkän varjonsa Leipätehtaan ylle syyskuun alkupuolella! Ajattaran lämppäriksi on kiinnitetty huikea death metal -pumppu Magenta Harvest.

Ajattara on vuonna 1996 perustettu black metal -yhtye, jonka keulahahmo on solisti Pasi Koskinen, alias Ruoja. Alun perin Ajattara oli Koskisen sooloprojekti, mutta sittemmin yhtyeessä on vaikuttanut lukuisia eri muusikoita. Yhtyeen taru näytti olevan lopussa vuonna 2012, mutta vietettyään hiljaiseloa joitain vuosia yhtye teki näyttävän paluun Nummirockissa vuonna 2016.

Yhtyeen musiikki on synkkää ja alakuloista black metallia ja musiikille luodaan ominainen melankolinen tunnelma kosketinsoittimilla. Laulukielenä toimii suomi ja tyylinä black metal -henkinen huuto, joskin joillain kappaleilla kuullaan myös puhdasta laulua. Yhtyeen lyriikoissa toistuvia aiheita ovat kuolema, pahuus ja pimeys.

Vuosien varrella Ajattara on ehtinyt julkaista yhteensä yhdeksän studioalbumia, useita singlejä sekä yhden demon. Viimeisin albumi Lupaus on julkaistu vuoden 2017 toukokuussa, ja se on tähän mennessä yhtyeen raain ja henkilökohtaisin albumi. Lupaus äänitettiin Espanjan Andalusiassa, minkä takia levyllä kuullaankin vaikutteita espanjalaisesta kansanmusiikista, joka on Koskisen mukaan huomattavasti oletettua synkempää.

Magenta Harvest on pietarsaarelainen death metal -yhtye. Bändi perustettiin vuonna 2005, kun kitaristi Timo Kontio ja rumpali Janne Manninen päättivät aloittaa musiikkiprojektin, jossa soittaisivat samankaltaista metallia, kuin he soittivat black metal -yhtye…And Oceansin kanssa 90-luvulla. Vuosina 2009-2010 bändiin liittyivät toinen kitaristi Timo Hanhikangas, basisti Jonas Frilund sekä vokalisti Mathias Lillmåns ja tämän miehityksen myötä kehittyikin bändin lopullinen musiikkityyli.

Magenta Harvest on julkaissut kaksi demoa, A Familiar Roomin, Apparition of Endingin sekä Volatile Waters-nimeä kantavan debyyttialbumin. Seuraava albumi julkaistaan syyskuussa 2017, joten olkaahan kuulolla ja tulkaa tsekkaamaan bändin livekunto!

Kommentit

kommenttia

Kaikki tulevat tapahtumat